fredag 28 maj 2010

Molnklänning

Den här klänningen beställde min mamma till mitt kusinbarn som föddes för ett tag sedan. Igår överlämnades den, så då tänkte jag att det var fritt fram att blogga om den :)
Är väl egentligen inte så mycket att säga om klänningen, förutom att det var otroligt pilligt att få dit tryckknapparna genom så många lager tyg. Fick tillslut klippa bort ett lager på baksidan och sy förhand lite för att det skulle bli snyggt. Det blev iof helt okej, och inget som stör. Men jobbigt när det inte flyter på hela vägen. Då hade jag inte Bibbis knappar, så jag hoppas att hennes tar sig igenom lite mer tyg.

Mönstret är lite omarbetat från Meedom. Gjorde i storlek 62, som jag då tänkte att det blir som en 68:a. Men när den var klar tyckte jag det såg ut som 74 istället. Men ett som är säkert iaf är ju att hon växer i den :) 
Tyget kommer från JnyDesign.

Nu väntar en syfri helg i Småland. Trevlig helg allihopa!

11 kommentarer:

 1. Superfin!! kan intyga då jag har sett den i verkligheten.

  Svårt med storlekarna. Meedoms är ju rätt stora i stolekarna sedan tror jag att mönstret är mer för stumt tyg så om man gör i stretch så kan man göra en ännu mindre storlek eller tex ta bort sömsmånen.
  Ha det så bra i småland!

  SvaraRadera
 2. Superfin!!
  Jag brukar också ta en storlek mindre och sen skippa sömsmånen. Men det är ju alltid bättre att det är lite för stort än tvärtom, och klänningar gör ju inget om de är lite stora heller ;-)..
  Trevlig helg!
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Ha en trevlig helg här nere i de smålänska skogarna :D

  SvaraRadera
 4. Jättefin!! Skall också försöka mig på en sådan modell... Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 5. Alltså molntygerna är så fina och jag verkar aldrig ledsna på dem. Allt blir så fint tycker jag. Så fin klänning och fräscht med vita kanter! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Så söt med det lilla snedsprundet. Vad gäller de många lagrena är det ju svårt hur man ska lösa det. Många köpekläder "fuskar" ju och gör en smal mudd som ser ut som en kantning även om den inte är sydd runtom tyget. Vet inte hur stabilt det är, man vill ju att det ska vara säkert med tryckknappar.

  SvaraRadera
 7. Superfin, så snyggt med sprundet! Hälsa Småland från en utflyttad smålänning :-)

  SvaraRadera
 8. Söt klänning, molen kan visst aldrig bli fel! Gillar detaljen med sprundet och knappen, synd att det strulade men slut resultatet ser snyggt ut

  SvaraRadera
 9. Så fin klänning! Jag gillar den knäppningen och den färgen på molnen är min favorit :-)

  Angående Ottobres linnemönster så tycker jag att det var bra i storlek. Jag sydde i storlek 92 till min pojke som är 2 år och tre månader. Jag lade inte till någon sömsmån i sidorna för han är en smalis :-)

  SvaraRadera
 10. Jättefin! Bättre lite för stor än för liten :)

  SvaraRadera