söndag 2 maj 2010

Små lätta moln...


Igårkväll gick maskinerna varma här hemma. Japp, ni läste rätt, maskinerna! Jag har nämligen äntligen fått mig en overlockmaskin. Har känt att jag inte haft råd att köpa en, men så hörde en kollega av sig och frågade om jag inte behövde en overlock. Absolut! Så jag fick köpa hennes gamla för några hundra. Tack Lotta!
Tyvärr så är instruktionsboken borta, så jag testar mig fram för fullt. Om det är någon som har eller känner nån som har en Mammylock 1026 så får ni jättegärna höra av er till mig.

Första plagget blev en t-shirt till Lilleman. Måste börja sy lite till hans sommargarderob. Men det är ju lättare sagt än gjort till en kille som växer så det knakar. Jag sydde nu i storlek 80 ur Meedoms bok. De är ju ganska stora i storleken, så han borde kunna ha det till sommaren. I vanliga fall brukar jag sy kantbanden med tvillingnål 2,5, men här har jag inte satt nån knapp, eller sprund. Så för att vara säker på att sömmen inte går sönder när tröjan träs över huvudet så har jag nu sytt med 4,0.

Sen blev det en mössa oxå i samma jerseytyg från Jnydesign. Ritade av en Villervallamössa som börjar vara för liten. Den här blev i största laget, men då växer han ju i den så småningom iaf.

8 kommentarer:

 1. Ibland ska man ha tur:) Grattis till ett riktigt fynd! Kan tyvärr inte hjälpa dig med någon instruktionsbok. Jättefina kläder till sonen:) Kika gärna in hos mig och var med och tävla om en omlott-skjorta/tröja!

  SvaraRadera
 2. Grattis till overlocken! Tycker oxå det är svårt att välja storlek att sy till sommarkläderna även att min lillkille snart är 3, känns som han växer i etapper, typ flera centimeter på en natt... Jättefin tröja och mössa!

  SvaraRadera
 3. Grattis till din nya maskin! Det är verkligen lycka att få sy med overlock. Och det är verkligen fantastiskt fint, det röda molntyget, jag fullkomligt älskar det! Har själv nyss inhandlat det och bara längtar efter att få sätta tänderna, eller nålarna rättare sagt, i det!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att vi båda har ny maskin! Jag känner stor respekt inför min overlock men med mycket övande ska det väl gå bra tror jag väl.

  Det där molntyget är ju fantastiskt, snygg tröja och mössa!

  SvaraRadera
 5. Jättefina molnkläder! Visst är det kul med overlock!

  SvaraRadera
 6. Grattis till overlocken. Vilka underbara kläder.

  SvaraRadera
 7. Kul med ny maskin! Tröjan och mössan var jättefina, bra premiärplagg med maskinen.

  SvaraRadera
 8. Malin Forssmed7 maj 2010 22:04

  Jag blev kär i denna mössan! Kan Milton få beställa en sån? :)

  SvaraRadera