fredag 21 maj 2010

ÄppelpäppelhattJag hade inte riktigt hängt med i att sommaren skulle komma i år. Så några dagar har jag haft lite dåligt samvete för att alla har solhattar på sina barn, men inte jag. Har försökt skydda Lilleman på andra sätt istället, men inte lika fina ;)
Så igår blev den första solhatten klar! Och när jag provade imorse så satt den perfekt. Skönt!
Det fina äppeltyget kommer från Stoff och Stil.

Har även klippt till lite tyg till fler hattar som ska hamna i butiken. Tycker det är svårt att veta vilka storlekar man ska rikta in sig på. Har riktigt små bäbisar solhattar när de knappt kan hålla uppe huvudet??

10 kommentarer:

  1. Vad snygg!!! Tror det är den snyggaste modell jag sett hitills.

    Har köpt (en ngt för liten) solhatt till makrillen. Har inte vågat mig på att sy en själv. Har liksom inget bra mönster att utgå från... Några tips?

    Jag skulle nog använda solhatt på en bäbis som kan sitta med stöd? Men jag har redan glömt hur gamla de är då :)

    Känner också viss stress över att bara ha sytt ett sommarplagg till makrillen. Igår hade vi nästan tropisk värme... Jeans och tröja kändes väldigt svettigt!

    SvaraRadera
  2. Jättefin solhatt! Instämmer i det dåliga samvetet....igår hade vi förskolans dag på dagis och jag insåg att de flesta hade solhattar och ''somriga'' kläder medans mina pojkar hade jeans och ingen solhatt. Får bli ändring på detta men jag klper nog min hatt :-) Instämmer med Makrillen om bebisar, de måste kunna sitta med stöd.

    SvaraRadera
  3. Det där med bebisar och solhattar jag också undrat över. Jag har ju en egen bebis men jag har svårt för att tänka mig exakt NÄR de skulle ha en hatt på sig. Man har ju dem i skuggan alltid ändå.

    SvaraRadera
  4. Superfin solhatt!! Är det eget mönster eller?

    Som tips till makrill så finns det ett mönster på solhatt i Ottobre 3/2009 (tror jag det är). Jag har inte själv testat det än, så jag vet inte hur modellen är.

    Ang solhatt på bebisar: det är väldigt användbart om man bär bebisen i sele eller bärsjal. Då har man ju inget som skyddar lilla huvudet annars. Och där "sitter" de ju upprätt, trots att de är sladdriga i nacken. Men till så små vill man nog helst ha en hatt i mjukt trikåtyg.

    SvaraRadera
  5. Tackar! Mönstret är inte eget. Men eftersom jag ska sälja i butiken såna hattar så kan jag inte säga var det kommer ifrån eftersom det inte är helt ok att sälja saker från köpta mönster. Men mönstret i Ottobre 3/09 är jättefint ;)

    Som foder har jag mjukt trikåtyg så det skulle nog funka för de minsta oxå tror jag. Får se om jag syr nån sån liten modell.

    SvaraRadera
  6. Kanonfin!!!! Kom precis på att du frågade mig i ett tidigare inlägg vart jag hittat mitt mönster till solhatt men jag har helt glömt att svara... dåligt samvete.. Har haft lite lite tid att skriva kommentarer till alla fina kläder som alla syr men måste bli ändring på det nu;)
    Ditt mönster var mycket finare och tycker om när skärmen inte är så volangig som min..
    Bra jobbat!!!

    SvaraRadera
  7. Haha, tack för tipset om mönstret Onomak! :D

    SvaraRadera
  8. Vilken otroligt söt solhatt! Tyget är helt underbart och modellen likaså!

    SvaraRadera
  9. Ikväll har jag också letat solhattsmönster och hittat en hoper gratismönster. Har inte provat något då jag alldeles nyss hittade dem. Delar med mig:

    http://sewing.about.com/od/childrensclothingprojects/ss/flutedhat.htm
    http://www.purlbee.com/forth-of-july-baby-sun-hat/
    http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/flickhatt_SE.pdf
    http://kari-youcanmakeit.blogspot.com/2010/05/creative-guest-sew-much-ado-4-in-1.html

    SvaraRadera
  10. jättefin hatt! tyget är så snyggt så snyggt, hos mig blev det visst gardinkappor till mitt kök...

    SvaraRadera