onsdag 19 maj 2010

Dyna till vagnenJag har ganska länge tänkt att jag skulle sy en dyna till barnvagnen. Så efter jag sett Le Petits fina dyna så blev jag ännu mer sugen på att sy en.
Jag ville göra en vändbar, så jag köpte samma tyg, men i olika färger. En gul för somrigt glada dagar och en grå för mer stiliga dagar :)
Eftersom knapphålen för selerna och sömmen för viken är sydda sist med båda tygerna så tog jag svart övertråd och gul undertråd. Man ser därför lite svart från övertråden på den gula sidan. Men jag ville gärna inte ha samma trådfärg på båda sidorna, så därför fick det bli så. Mellan tygerna har jag skumplast på rulle från Åhléns.
Tyget kommer från IKEA, snedslån från Stoff och Stil och mönstret är eget. 

15 kommentarer:

 1. Kanonsnygg! Gillar verkligen färgkombon.

  Min dyna bara kasar ner hela tiden. Kan den vara för kort i ryggen? Sitter din "på plats" hela tiden?

  SvaraRadera
 2. Jättfin dyna! Vad snyggt du fick till rapporterna!

  SvaraRadera
 3. Tack!
  Nu blev min klar igår, så jag har inte provat den med barn i. Men jag tror att min kommer att sitta uppe eftersom selena vid axlarna är vadderade och jag trär igenom hela vadderade stycket ur hålet. På så sätt så stoppar de från att glida ner (hoppas jag). Sen är det ju ett stopp mellan benen och mellan knäna. Men det har du säkert oxå. Säg till om jag ska förklara på ett annat sätt. Känner att det kanske blev lite rörigt =)

  SvaraRadera
 4. Emster, vad är rapporterna??

  SvaraRadera
 5. Jätteläckra. Gillar särskilt den gula. Konstigt, för gul är inte alls en färg jag gillar annars.

  SvaraRadera
 6. Superfin dyna! Ska ockzå sy dyna, bara man får tid!

  Rapporten syftar här på mönstret på tyget, varje upprepning av mönster kallar för en mönsterrapport! Du har verkligen gjort det snyggt här!

  SvaraRadera
 7. Supersnygg!!! Fint tyg också. Synd att man bor så långt från IKEA. ;)

  SvaraRadera
 8. Den blev ju jättesnygg! Håller med om att du fått till mönsterrapporten så bra. Smart att använda gul undertråd till knapphålen. Du är verkligen duktig på att hitta fina tyger på Ikea!

  SvaraRadera
 9. Jättesnyggt, stilrent och modernt och glatt:)

  SvaraRadera
 10. Verkligen superfin dyna!

  SvaraRadera
 11. Supersnygg! Har själv tänkt sy en dyna men inte riktigt hittat något bra att ha "i mitten". Imorgon blir det Åhléns i jakt på skumplast. :)

  SvaraRadera
 12. Så smart, enkelt och snyggt! Hurra för alla bra idéer man får av varandra!

  SvaraRadera