torsdag 13 maj 2010

Gästbloggaren och Pippi

Vet inte om man kan kalla det gästbloggare när det är jag som skriver. Men eftersom jag bloggar om nån annans alster så tycker jag det är rätt. Den här fina pippitröjan har min mamma stickat till Lilleman. Den blev klar igår, lagom tills vi kom hem till Skellefteå.
Den är stickad med ett mönster från Marks och Kattens, i storlek 86. Eftersom mönstret var så brett så minskade hon 4 msk fram och 4 msk på bakstycket. Garnet som används är Marks och Kattens garn Kasper.
Tröjan är lite stor nu, men kommer bli perfekt till sensommaren tror jag. Ska bli mysigt att se Lilleman springa runt i den då.

6 kommentarer:

 1. Jättefin! Jag har också tittat på det mönstret, men insett att mina stick-kunskaper nog inte lämpar sig för ett sådant projekt (än... :-) ). Kanske skulle ge mormor en lite hint istället...

  SvaraRadera
 2. Den är alldeles underbar!!! Lilla A har oxå en och jag önskar att jag hade kunnat säga att det är jag som har stickat den men ack nej. Jag har en otroligt snäll svärmor som alltid har en stickning igång. Hon har lovat mig en ny när lilla A vuxit ur den hon har:)

  SvaraRadera
 3. Det verkar som att Pippimönstrena är breda men din mamma verkar ha insett det redan från början. Verkligen fin är den!!

  SvaraRadera
 4. Jättesöt! Det är något speciellt med Pippi-tröjor! :)

  SvaraRadera
 5. Dessa tröjor är så himla härliga. Jag har sån tur är en mamma som är helt galen i att sticka så mina barn har haft en sådan här tröja oavsett vilken storlek de befinner sig i. De är så läckre och tidlösa liksom.

  SvaraRadera
 6. Jättefin tröja! Skönt att ha en mamma som stickar! Tur att det finns att köpa färdiga pippi-tröjor när man hellre syr än stickar men det hemstickade är ju mer unikt.. :-) Ska försöka fråga av snälla svärmor om hon skulle vilja köpa sådana till hösten åt mina 2 flickor! Tror inte jag varit inne på din blogg tidigare men skall kika vidare!

  SvaraRadera