tisdag 1 juni 2010

Ett abstinenslinne

Jag hade nog lite abstinens igårkväll när vi kom hem från småland efter en helg utan symaskiner. Så jag satte mig och sydde ett linne till Lilleman att ha under varma dagar. Mönstret är ett av Ottobres gratismönster som finns att ladda ner på deras hemsida. Jag hade frågat Krimskrams om storleken, och hon hade skippat sömsmånen till hennes son. Som tur var så hade jag kvar sömsmånen. Och ni ser ju att det var bra :)


Jag gjorde lite småändringar som att göra samma ärmöppning på bakstycket som framstycket. Längst ned satte jag kantband istället för att vika upp och fålla.
Nu provade jag för första gången att sy kantbandet med förstärkt raksöm och inte tvillingnål. Jag har läst att många använder den sömmen. Har aldrig tänkt på det tidigare faktiskt, konstigt nog. Resultatet blev jättebra, men jag tycker nog ändå att tvillingnål ger ett snyggare intryck.
Tyget kommer från Sundbybergs textilcentrum.

11 kommentarer:

 1. Så snyggt linne! Väldigt somrigt och fräscht med randigt!

  SvaraRadera
 2. Ser superfint ut!! Ska verkligen prova det mönstret!!

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt! Undrar, vad har du använt för kantband?

  SvaraRadera
 4. Skumt! Jag får era kommentarer på mailen, men de kommer inte upp här. Får se om de dyker upp snart. Carro som har mysigt design undrade vad jag använde för kantband. Det är muddväv från Textilcentrum i Sundbyerg.

  SvaraRadera
 5. Fräscht linne, och jag håller med dig, jag tycker oftast det ser mer "finished" ut med tvillingnål.

  SvaraRadera
 6. Haha känner igen det där. Jag fick abstinens igår, men har ju tyvärr inga barn. Min stackars vovve håller därför på att få en ny tröja. Stackarn:) Jättefint linne.

  SvaraRadera
 7. Härligt somrigt! Jag är så förtjust i linnen och lite extra i randiga, så det här gillade jag skarpt.

  SvaraRadera
 8. Riktigt sommarfräscht linne. Har mönstret och tyckte det såg slimmat ut, så jag skulle som du lägga till sömsmån.

  SvaraRadera
 9. Jättefint och somrigt!

  SvaraRadera
 10. Hej hej.. Kan inte du göra ett sånt sittunderlägg till vagn till min bugaboo cameleon...de va så himla fina som du gjorde till din vagn.. mvh Linda från jobbet :)

  SvaraRadera
 11. Absolut! Jag tar 250 kr för dom. Men jag måste bara hitta en sån vagn att ta måtten på. Maila mig gärna!

  SvaraRadera