fredag 11 juni 2010

Molnbody

Ett mönsterbyte med Makrill resulterade i ett bodymönster. Tycker det är så snyggt med knäppningen i raglanskärningen. Makrill brukar i detta mönster gå ner en storlek. Alltså ta 74 istället för 80. Men jag gissar att hennes lilla kille är lite smalare än Lilleman för det blev lite tajt. Så han får ha bodyn mycket nu medan han kan :) 

Jag valde det gröna molntyget från Jnydesign att sy i. Tänkte att det är lite somrigt trots att den är långärmad.
Som vanligt glömde jag onomaklappen när jag sydde sidosömmarna....

10 kommentarer:

 1. Nej, vad synd om mönstret inte fungerade :(
  Men bodyn ser fin ut! Om den fungerar på längden (det var nog så jag tänkte storleksmässigt) så kan du ju alltid bredda mönstret. Men ja, det är en smal modell det håller jag med om. Funkar bäst i jersey. Makrillen blev definitivt smalare när vi slutade med ersättningen... och det var då jag började sy. Men jag antar att jag fortfarande tänker på min skrutt som en tjockis :)

  SvaraRadera
 2. Jättefin body! Kan inte fatta att jag ännu inte sytt nått i mina gröna moln, det har legat lääänge... Kanske för att jag blev jersey fantast och de är interlock?!

  SvaraRadera
 3. Mm, vad fin den är, både modellen och tyget. Du är duktig på bandkantning! (Förresten verkar väl allt funka nu med länkningen...)

  SvaraRadera
 4. Makrill, mönstret fungerade jättebra, bara lite lite växtchans i den ;)
  JuMel, tyget är i jersey :)
  Emster, nu funkar allt perfekt!

  SvaraRadera
 5. Supersnygg! Det är så fint och somrigt det gröna molntyget! Undra vad jag ska göra av mitt?

  SvaraRadera
 6. Åh, vad läcker! Gillar verkligen knäppningen. Har du kantat både ärm och framstycken med kantband och sedan sytt ihop i ärm och sidostycke?

  SvaraRadera
 7. Krumelej, jag sydde fast ärm i bakstycket så att alla delar satt i ett stycke, och sedan kantat från armhåla runt hela nacke till armhåla. Sedan sydde jag ihop ärm och sidosöm. Väldigt enkelt! Hoppas jag förklarade förståligt, hojta annars!

  SvaraRadera
 8. Superfin! Hmm, det gröna molntyget har jag missat... ;-)

  SvaraRadera
 9. Jättefin!

  Du frågade om marknaden i skellefteå på min blogg.
  Den är 3-4/7, är inte det v 27? Du får jättegärna kika förbi vårt stånd iså fall!

  SvaraRadera