onsdag 2 juni 2010

Fordonströja

I morsdagspresent fick jag lite tyger. Eller jag fick ett vykort där det stod att jag fick beställa tyger för en viss summa. Hur bra som helst tycker jag!
Så det blev bla detta fina fordonstyg designat av Johanna Ahlard.Så idag när Lilleman sov klippte jag ut och hann sy lite grann. Sen blev det utomhus för hela slanten. Härligt med sommar!
Nu ikväll när han lagt sig så kunde jag göra klart denna långärmade tröja. Mönstret kommer från Meedom figur 1, storlek 80 men jag har tagit bort sömsmånen.

Jag tycker det är så fint med limefärgade kantband och muddar som jag sett på lite olika bloggar till detta fordonstyg, men jag hade bara svart hemma som passade. Men för att göra nånting annorlunda, eller snarare av lathet att byta tråd, så sydde jag med turkos tråd på svarta kantbandet. Nu i efterhand tycker jag nog att det ändå är snyggare med svart tråd. Men är man lat så är man ;)


9 kommentarer:

 1. Fin tröja! Har precis fått hem passande tråd så att jag kan sy i mina turkos blå fordon. Långärmaet eller kortärmat är frågan?:) Vilken super bra morsdagspresent! Själv fick jag pengar som iof kan användas till tyg men jag tror jag slår till på ett smycke!:)

  SvaraRadera
 2. Lilleman vet vad han ska ge mamma :-) Fin tröja!

  SvaraRadera
 3. Jättefin!! Brukar säga att jag är lite bekväm istället för lat;)

  Lilleman kommer bli så tuff i tröjan!

  SvaraRadera
 4. Jättefin!! Vilken trevlig morsdagspresent!!

  SvaraRadera
 5. Superbra morsdagspresent - ska meddela min skrutt detta tips :)

  Snygg tröja. Meedom är nog min favoritmönsterbok. När man väl lärt känna modellerna och storlekarna så känns det som att de går att variera i evighet. Har dock inte kommit dit ännu ;)

  Jag har precis tvättat samma färgställning av fordonen och funderar på om det ska läggas på hög, i väntan på att makrillen blir lite större (byrålådan svämmar över av kläder) eller om han ska få något i detta tyg redan nu!!

  SvaraRadera
 6. å Vilken härlig mors dags present! Måste tipsa här hemma om den idéen!!

  Gillar det du gör så jag har lagt till dig i min blogglista!! =o))

  SvaraRadera
 7. Jättefin, så smickrande att du väljer lite "Johanna" tyg som morsdagspresent. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Smart liten kille du har som ger bort en toppen morsdagspresent som han dessutom får nytta av :-)

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig dag vi hade idag! Äntligen funkar mitt internet igen! Jag hittade den där rotern (eller vad det heter) tillslut =).

  Vilken gullig morsdagspresent! Tröjan är toppenfin!!

  SvaraRadera