onsdag 7 april 2010

Bebis-kit och lite gnäll


Idag styrs kosan söderut till en kompis som för tre veckor sedan fått en liten flicka. Till henne ska jag ge detta lilla bebiskit bestående av hängselbyxa, mössa och vantar. Hängselbyxan har jag redan bloggat om här. Mössan är sydd lite annars än jag brukar, med en mudd längst ned. Ville ta igen det turkosa i mössa oxå.
Hoppas hon gillar färgkombinationen, för det gör jag ;) Och hoppas att storleken passar. Hon ska visst växa så det knakar.

Uggletyget kommer från Stoff och Stil och turkosa muddväven från Textilcentrum i Sundbyberg.

Dagens tråkigaste: Har hittat en blogg där en tjej börjat sy sälja exakt likadana skötbordsunderlägg som jag tagit fram och säljer. Självklart får man sy för privat bruk, men inte för försäljning. Det finns en lag om mönsterskydd som skyddar min produkt i 12 månader, men alla verkar inte respektera det, eller veta om det. Trist tycker jag som satsat ganska mycket tid och pengar för tillverka och att få ut skötbordsunderlägget. Okej, slut med gnällandet!

Ha en bra dag!

11 kommentarer:

 1. men så trist med dina skötunderlägg! en del fattar bara inte.
  det här setet var hur fint som helst =)

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det var trist med underlägget. Förstår ju varför h*n kopierat dem, för de är hur fina som helst, men man måste ju respektera mönsterskyddet ändå. Går det att anmäla så'nt?

  Bebissetet var ju underbart! Färgkombon gör en riktigt glad! :)

  SvaraRadera
 3. kolla upp lagen och kontra henne med det!!!
  det är din grej. när började hon med det?

  tror på dig!!
  kram

  SvaraRadera
 4. Jag gissar och hoppas att hon totalt har missat den lagen. Så jag väntar ett tag och ser om hon slutar sälja dessa. Men sen får jag anmäla. Jag har tur som har en far som är väldigt kunnig inom det här området, så jag får den hjälp jag behöver =)

  SvaraRadera
 5. Tråkigt att människor aldrig kan komma med egna ideer och framförallt respektera mönsterskyddet och DIN IDE! Fult gjort! Fin blogg du har och mycket fint du har sytt!

  SvaraRadera
 6. Toppenfint set som matchar i allt! Trist med plagiat... kanske kontakta henne och upplysa i ett tidigt skede? Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Det är ju jättemånga som syr liknande skötunderlägg, det är säkert bara ett misstag.
  Din ide är bra men du är nog inte den förste som kom på det där så jag gissar att den som syr dem inte ens vet att du har ett mönsterskydd, men vad gäller egentligen om man bara ändrar mönstret litegrann så får man ju ändå sälja har jag för mig. Du var ju ändå först med att sälja i stor skala så du behöver nog inte oroa dig.

  P.S du syr mycket fina grejer, lycka till med underläggen

  SvaraRadera
 8. Anonym, Tack för att du tycker jag syr fint =)Innan jag började med mina underlägg så letade jag både på nätet och pratade med personal i barnbutiker och hittade inga liknande. Visst läste jag om mammor som sytt nåt underlägg i vaxduk, men jag hittade inga bilder överhuvudtaget. Så jättemånga tror jag inte det är.
  Absolut är det så, att om man ändrar mönstret så är det fritt fram, men i det här fallet så ser de ut som kopior av mina, vilket inte är tillåtet.
  Men jag tror som du att allt är ett missförstånd, så jag hoppas att det löser sig.

  SvaraRadera
 9. Hej Jenny! Ta kontakt med försäljerskan och gör klart för henne att du har mönsterskydd på produkten och var först på marknaden. Kollade du av marknaden ordentligt innan du släppte underlägget? Om hon inte avslutar sin försäljning så kan du ju 1. Hota med lagliga åtgärder 2. Föreslå att hon får tillgång att sälja DIN produkt i hennes webshop. Då ska den såklart vara korrekt i kvalitet och märkning.

  / juristen !

  SvaraRadera