tisdag 27 april 2010

En recyclead pyjamasÄntligen får Lilleman en ny pyjamas. Alla hans spelar på sista versen med ben som typ slutar i knävecken. Den här är sydd av en gammal tröja som min man aldrig använder. På nåt sätt så känns det extra bra att ta och sy pyjamaser av gamla plagg eftersom jag tycker det är lite slöseri med dyra fina tyger att sy nåt som ingen annan kommer att se. Men det kanske bara är jag som tänker så :)

Mönstret kommer från Meedom figur 1, men är lite omgjort i halsen och benen. 

För att ta tillvara på så mycket som möjligt av tyget så sydde jag även ett mobilfodral av ena ärmen. Typ det enklaste man kan tänka sig. Lät bandkantet vara kvar som en liten stopp för telefonen.

8 kommentarer:

 1. Snygg!! Hade aldrig gissat på en omgjord tröja...

  SvaraRadera
 2. Pappas gamla t-shirt/tröja måste ju vara bland det mjukaste bebis kan ha på sig, jättefin blev den!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig helt och hållet: Ingen ser ju pyamasen mer än ni själv och möjligtvis övernattningsgäster. Men den blev ju superfin iaf, trots att det inte något "dyrt fint tyg".

  SvaraRadera
 4. Smart, ekonomiskt, miljövänligt och snyggt!!! Oslagbar kombo:)

  SvaraRadera
 5. Det är ju perfekt att använda gamla mjuka kläder till en pyamas och speciellt gosigt kan det ju vara om den luktar lite av pappa eller mamma =). Den blev jättesnygg!

  SvaraRadera
 6. Fin pyjamas och så himla bra med återvinning!!

  SvaraRadera
 7. Superfin! Tänker precis som du att jag inte vill slösa med "fintyg" till pyjamas, kanske ska ta en runda i mannens garderob :-)

  SvaraRadera
 8. Vad fin den är, gillar halsen!

  SvaraRadera