tisdag 20 april 2010

Overall och skyltning


Kom på att jag inte har bloggat om denna overall som jag sydde för nån vecka sedan. Det är nog den billigaste av dom billigaste man kan göra. Den är sydd i Ikeas fleecefilt och muddar från Stoff och Stil. Jag ville att Lilleman skulle få nåt att ha nu när det är en sån där mellanperiod mellan overall och jacka. Nåt som är lite värmande, men inte för varmt. Jag är fullt medveten om att kvaliten inte är den bästa, men som sagt, det är ju bara i mellanperioden den ska användas, och mest liggandes i vagnen.

Mönstret är från Meedomboken figur 2. Jag tog rib i halsringningen, men jag insåg sen att jag nog skulle tagit den tajtaste, för det blev lite väl öppet tycker jag. Sen visste jag inte hur mycket mudd i förhållande till halsringningen man skulle ta. Så jag tog måttet x 0.9 som jag läste man kunde göra när man syr tröjor. Vet dock inte om det ska vara samma mått när det är en högre krage. Nån som vet?

Sen är jag så glad över att DesignTorget äntligen satt upp skyltar som förklarar vitsen med mina skötbordsunderlägg. Jag tror att det är lite svårt när man bara ser dom ligga i en hög att förstå vad man ska ha dom till. Men nu har det blivit ändring! Och det är inte alla som får pryda såna skyltar. Men Lilleman är en av de utvalda ;)

6 kommentarer:

 1. Ja, vips står vi här med en mellanperiod efter den långa vintern. Overallen ser ju fin och härlig ut och snart är det ju riktig vår.

  Till mudd i halsen har jag läst i Ottobre måttet X 0,7, men vid bandkantning av T-shirttrikå (mindre elasticitet) X 0,85. Jag själv brukar köra med X 0,75 resp. x 0,9 även om det är lite "krage".

  Bra med den tydliga skylten, med finaste modellen!

  SvaraRadera
 2. Wow så imponerande det ser ut. Du måste känna dig jättestolt över dig själv. Så himla snygg skyltning. Overallen är också fin men i detta inlägg är det helt klart din försäljnings-tur och snygga skyltning som jag vill ge dig uppmärksamhet för :-). Lycka till och hoppas att du nu märker att fler köper dina underlägg.

  SvaraRadera
 3. Så kul att dina skötunderlägg syns.. du måste vara riktigt stolt över dig själv;)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig overall. Själv har jag svurit halva kvällen över en bodysuite som inte ville bli som jag tänkt i halsen :S.

  SvaraRadera
 5. Vad stolt du måste vara...i dubbel bemärkelse!!! Stolt moder med din söte lille son on display:) Och stolt över dina fina och finurliga skötunderlägg.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Jättesöt overall! Ser dessutom ut att vara jätteskön!
  Är det okej om jag länkar till din blogg på min?

  SvaraRadera