lördag 17 april 2010

Blommig klänning


Ibland köper man plagg som man tror man ska använda, men sen så hänger de och hänger i garderoben, helt oanvända. Så var fallet med en tunika jag haft ganska länge. Så nu tänkte jag att jag använder den till att sy nåt nytt istället.
Jag tycker mycket om unisexkläder och tycker visst att pojkar kan ha lite rosa inslag i sina kläder. Men vid blommiga tyger går nog min gräns på vad jag tycker Lilleman skulle vara fin i.

Så därför fick det bli en klänning till nån liten tös i storlek 56. Det som var trixit tycker jag, var att göra sprundet nog långt så att huvudet tar sig igenom. Är det nån som har nåt mått att gå efter till det mönstret? Det kanske stod i boken, men jag lånade den bara och ritade av, så jag kollade inte i texten något.

Mönstret kommer från Børnetøj 0-3 år av Hanne Meedom.
Tyget var ju som sagt eget och snedslån är köpt hos Folckers Södermalms Snörmakeri. Det är en fantastisk butik om man är ute efter snören i alla dess former. En hel butik med snedslå, toffsar, sidenband, ja allt man kan tänka sig behöva från en snörmakeri.

Eftersom jag inte har nån tjej och ingen webshop som många bloggare har, så har jag lagt ut klänningen på Tradera. Så är du intresserad, lägg ett bud! =) (Klicka här så kommer du direkt till min auktion)

6 kommentarer:

 1. Vilket härligt blommigt tyg. Rosa är jag vanligtvis inte så förtjust i men här blev det ju kanon med rosa kantband.

  SvaraRadera
 2. Vad söt den blev! Tror inte att det står något mått på spund i boken. Lättast är ju såklart omm man har någon att ta huvudmått på så kan man ju mäta det och se till att halsringning + sprund blir större än huvudmåttet....annars har jag inte så mycket tips.

  SvaraRadera
 3. Vilken jättesöt klänning. Jag håller helt med dig om att även killar kan ha rosa, men som du säger vid blommigt kanske gränsen går :D. Gillar katten i det förra inlägget.

  SvaraRadera
 4. Vilket fint mönster på klänningen, jag gissar att tunikan var snygg den med! Men helt rätt att använda den på annat sätt om den ändå bara hänger!

  SvaraRadera
 5. Klänningen är verkligen jättesöt!!! Ja visst är det kul att använda något som bara hänger och samlar damm i garderoben och göra något helt nytt av det.

  SvaraRadera