söndag 11 april 2010

Pekbok


Idag har en present överlämnats till Lillemans tremenning (syssling kallad i de södrare breddgraderna =)). Han fick en pekbok som jag har sytt i veckan. Jag trodde att det skulle vara en liten enkel sak, men jag lovar, det har tagit sin lilla tid. Men resultatet blev bra tycker jag, även om jag kan se vissa skönhetsfläckar på den.

Jag gjorde ett litet bildcollage för att få med några sidor. Det man kan se är framsidan med hans första namnbokstav, ett skosnöre som fick bli en orm, en fisk i fleece, en krona i filt, ett lamm i teddy, ett moln i frotté, en blomma jag klippt ut från ett ikea-tyg och på baksidan onomak-labeln. Det som inte finns med i collaget är ett hjärta, en plinga som jag satt under ett mönstrat tygstycke och fleeceprickar att pilla på.

Jag hoppas att han tycker om den, och sliter den med hälsan!

10 kommentarer:

 1. Vilken fin! och vilken kul idé. Helt klart en personlig present. Mycket roligare än de man kan köpa.

  SvaraRadera
 2. Vilken superfin pekbok. Förstår att det tagit tid, men resultatet blev ju kanon!

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj! Mycket applikationjobb! Mysigt och fint! Tack för tipset förresten, gjorde som du sa och det blir en helt annan finish!

  SvaraRadera
 4. härligt projekt! hur snygg som helst!

  SvaraRadera
 5. Vad fin den blev och vilket jobb du lagt ner! Kul med en lite personlig present.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Förstår att det var en del jobb, men vad fin den är! snygga färger, =)

  SvaraRadera
 8. Taktil, stilren och tydlig och dessutom superfin!!! Oslagbar kombination. Den lär garanterat slitas med hälsan:)

  SvaraRadera
 9. Superfin! En sådan tänkte jag göra till min äldste son när han föddes.. han är 15 ÅR nu och har ännu inte fått nån!! Tur att jag har en 5-månadersbebis som jag *kanske* hinner sy en egen bok till. ;)

  SvaraRadera
 10. Vilket jättejobb! Kul och fin med mycket tanke bakom, plinga och allt! Jag hade också tankar på en pekbok för länge sen,till 11_åringen, men istället sydde jag in en prasslig påse i ett roligt tyg, supersnabbt, kul och barnsäkert.Hoppas att personen som får boken sparar den till sina barn, den kommer nog hålla länge...

  SvaraRadera