söndag 25 april 2010

Släpp åkpåsarna loss, det är vår!


Eller kanske snarare, byt åkpåsen för nu är det vår! Lillemans åkpåse har blivit alldeles för varm nu när solen äntligen börjat titta fram. Så därför har det fått bli en ny svalare åkpåse. Jag hade sett Gekkos fina åkpåsar för babyskyddet och tänkt att sy nåt liknande till vagnen. Och så kom min kompis hem till mig med ett mönster som hon ritat, så jag tog hennes och använde det. Super!

Det är gjort som tre flikar man fäller upp och in. På så sätt kan man "skala av" Lilleman beroende av hur varmt det är. Det är sytt i ett lager fleece och ett lager lite kraftigare bommulstyg. Allt från Ikea. Längst upp har jag gjort en dragsko av ett tjockt snöre/rep från en tygpåse. Jag använder samma snöre, efter jag dragit ihop påsen, till att knyta fast den bakom ryggstödet i vagnen. Så slipper påsen halka ner.
Min label sydde jag där det hade blivit en ful sömn av att jag sytt fast snöret till dragskon. Tycker det blev helt ok att sätta den där.

Så här ser den ut på baksidan utfälld.


Nu är vi redo att möta våren!(med en ny åkpåse och fungerande dator =))

9 kommentarer:

 1. Vad härligt med denna våriga åkpåse! Den blev jättefin! smart konstruktion!

  SvaraRadera
 2. snygg!
  skulle oxå vilja testa på å sy en egen:)

  **erika

  SvaraRadera
 3. Jaa, vad fin, smart att kunna skala av och på!

  SvaraRadera
 4. Perfekt "skandinavisk" åkpåse. Supersmart och härligt vårig!

  SvaraRadera
 5. Jättefin å dessutom praktisk!

  SvaraRadera
 6. Finfin! Roligt, för jag håller precis på med en påse till babyskyddet som verkligen liknar den modell du gjort. Härligt med turkost nu mot sommaren!

  SvaraRadera
 7. DUNDER SNYGG
  ALLTSÅ BÅDE DIN & GEKKOS!!! <3

  ojj sorry CAPS LOCK(RÄTT?)
  var på!!! :o):o

  SvaraRadera