måndag 29 mars 2010

HängselbyxaMina vänner får verkligen barn på löpande band. Jättekul och mysigt tycker jag! Sen är det extra kul att få sy så små kläder.
De här hängselbyxorna ska ingå i ett litet bebiskit som en liten tjej ska få.
Tycker det blev lite tufft och väldigt snyggt med turkosa muddar och kantband. Men en liten fråga till er som brukar sy såna byxor. Har ni nåt tips att dela med er till mig angående hängselflärpen. Hur ska jag göra för att flärpen inte ska vika sig utåt. Nu har jag sytt fast fleecefilt för att det ska stadga upp. Men jag gissar det finns nån annan lösning. Jag har läst Benglans fiffiga sätt, men jag vill gärna ha rundade kanter.Mönstret kommer från Ottobre 6/07, storlek 56.
Uggletyget kommer från Stoff och stil och turkosa muddväven från Sundbybergs textilcentrum.

Sen tycker jag ni ska gå in på Emsters Alster. Hon satte sig typ för första gången vid symaskinen för en vecka sedan och började sy mössor. Nu har hon sytt en jacka. Imponerande!

6 kommentarer:

 1. Superfina byxor! Håller med om att den turkosa mudden och kantbandet gjorde sig jättebra till uggletyget.

  Har inte så mycket tips angående hängslena, men du ser ju ut att ha löst det bra!

  Kollade in din vän Emsters sida, verkar jätteduktig! Kul att du inspirerat henne att börja sy.

  SvaraRadera
 2. Jättefina!! Håller också på att sy ett bebis kitt till en lite pojke som tittade ut igår;) Jag har också tänkt förstärka det som de skrev i Ottobre, vi syr troligtvis efter samma mönster. Har inget annat tips. Mina förra hängselbyxor vek sig väldigt mycket uppåt och fick då Benglans tips men är också sugen på rundande ändar. Kommer du på något så tipsa och jag gör detsamma!! Jag tycker dock det ser ut som om du gjort det väldigt bra;)

  SvaraRadera
 3. Visst är det mysigt med små kitt? :) Jag hojtar till om jag kommer på nåt, men i Ottobre skrev de väl bara att man skulle ta dubbla tyger och för mig vek det sig så mycket uppåt då. Jag håller utkik på din blogg o ser om du kommit på nåt fiffigt sätt :)

  SvaraRadera
 4. Jätte-jättefina hängselbyxor!
  En liten fråga bara: vart hittar man din prislista? Och vart kan man se vad och hur man beställer???
  Jättetacksam för svar! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kommenterade på din blogg, men det dök aldrig upp. Längst upp på bloggen finns en knapp med priser. Syns bara på datorn el webversionen på telefonen. Finns inte pris på det du söker kan du maila mig på info@onomak.se. Hoppas vi hörs! :)

   Radera