söndag 1 augusti 2010

Marknadskjol

Den här kjolen började jag sy hos mina föräldrar för några veckor sedan. Sen har resor, sol, bad och lust att göra annat än sy kommit emellan. Men nu så är den äntligen klar.
När jag såg mönstret hos Dana så blev jag jättesugen på att göra en marknadskjol som hon kallar den. Allt förflöt riktigt bra, tills jag kom till fickorna. Hur tjyven får man två likadana fickor?!? Jag klippte två likadan bitar, men sen när man ska vika in för att få rundade hörn så blev de inte alls likadana. Sen blev ena fickan inte så bra när jag sydde fast den, så jag fick sprätta. Men nu så är jag ändå nöjd. Jag brukar tänka när det blir så att det är väl det här som skiljer från massproducerade kläder. Att de ser just mysigt egengjorda ut.
Storleken är 98.

Det gröna tyget kommer från Tygverket, knapparna från Söders tyger och vita tyget är oanvänd lakansväv från min fasters tygsamling.


Jag lägger den i butiken, men om den inte blir såld så tar jag med den på en marknad som jag och Le Petit ska vara med på i slutet av augusti. Och då passar ju namnet :)

10 kommentarer:

 1. Sååå söt! Den var ju verkligen bedårande! Jag har velat göra sånna där fickor med lite rynk länge men inte vetat hur man gör, får ta och kolla in beskrivningen.

  SvaraRadera
 2. Den är hur fin som helst!!! Ett litet tips på fickor.... jag brukar faktiskt använda mig av en kartongskiva, som har formen av den färdiga fickan, dvs lite mindre än den urklippta tygbiten. Sen kör jag med rynktråd runt ytterkanten, och drar ihop rynktrådarna runt kartongmallen, då får fickan en jämt och bra form. Sen är det inte så svårt att nåla och sy fast den.

  Lycka till på marknaden!

  SvaraRadera
 3. hej vad söt kjol du gjort! håller med där om kartongskivan, så gör jag med och stryker ner sömsmånen innan jag nålar fast fickorna, lärr som en plätt ;)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Kartongskiva tänkte jag på efteråt, men rynktråd var ju jättesmart! Det ska jag absolut göra nästa gång! Vad skulle man göra utan er sybloggare =)

  SvaraRadera
 5. Den är ju supersöt!!! Å vadå likadana fickor?!! Näh pyttsan...sånt trams sysslar väl vi inte med här;) Charm, charm å åter charm...det ska vara lite sådär på sniskan:) Lycka till på marknaden!!!

  SvaraRadera
 6. Hej! På internets villovägar hittade jag hit. Vad mycket fint du gör! Jag lägger till dig på min bloglovin´ och återkommer! (Fickproblemet har du ju redan löst, så jag behöver ju inte skriva samma sak en gång till, men så gör jag också ;) )

  SvaraRadera
 7. Åh, så söt! Det grönvita ihop med de knallröda knapparna blev toppenbra! Vilka bra tips man fick här, de ska jag komma ihåg!

  SvaraRadera
 8. Otroligt söt! Håller med dig när det gäller fickorna, det kan göra en tokig. Men det var ett smart sätt att tänka på, att det är det som är den charmiga skillnaden!!

  SvaraRadera
 9. Jättefin kjol! Så fina färger ihop och fickorna tycker jag blev jättebra!

  SvaraRadera