söndag 25 juli 2010

Barnvagnsdyna och livebild

Vilken fantastisk vecka vi har haft i Hunnebostrand! Sol, bad och båtliv :)
Jag tog med mig symaskinen för att sy en dyna till Lillemans kusin Noel. Han har en Urban Jungle som skulle göras lite mjukare och snyggare. Min svägerska önskade samma tyg som jag sytt tidigare till Lillemans dyna. Gul på ena sidan och grå på andra. Efter lite fram och tillbaka så bestämde vi att göra en kort dyna. Alltså ingen som går ner till fötterna. Tycker det blev väldigt bra faktiskt.
Mellan tygerna har jag skumplast på rulle. Tjockare i sittdelen och tunnare i ryggdelen. Tyget kommer från IKEA.Lägenheten vi bodde i innehöll inget strykjärn, så därför är den lite skrynklig på bilden.

Sen smögtog jag en bild på Agnes i sin kjol hon fick i 4-årspresent. Det gäller att passa på när hon inte ser ;)


5 kommentarer:

 1. Skönt om ni haft en bra vecka i mina krokar! Vi har varit en sväng i Värmland den senaste veckan och har precis kommit hem (är man inte lite knäpp som slänger sig på internet i stort sett det första man gör när man kommer hem...) Nu har jag enorm syabstinens eftersom symaskinen inte fick plats i packningen!

  Dynan är ju superfin - måste testa skumplast vid tillfälle. Innan vi åkte sydde jag en dyna till arvids andra vagn och använde två lager fleece. Blev inte lika bra som tre lager vadd :(

  SvaraRadera
 2. Hej! Är ni hemma nu? Låter som ni haft det bra. Kul att du tog med symaskinen =). Även denna dyna var jättesnygg!

  Vi kanske hinner ses något innan vi åker ut till landet igen. Vore kul att träffa lilleman, det känns som om våra små 1-åringar har blivit så stora över sommaren!

  SvaraRadera
 3. Vilken snygg dyna! Vi har ju en UJ, blir allt lite sugen på att fina till den lite. Mönstret i tyget får du till så bra på dynan!

  SvaraRadera
 4. Vilken superläcker dyna!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Du efterlyste lite marknadstips, såhär kommer några :) En del har du säkert redan tänkt på...
  * Skriv priset på varje vara för sig. Jag har haft alla priser skrivna på papper som jag satt i ramar och ställt fram. Nackdelen är att det finns en del som missar ramarna när det är mycket folk framme samtidigt och kanske därför går därifrån utan att handla.
  * Ta med visitkort med kontaktuppgifter. Perfekt om någon vill beställa i efterhand, eller vill ha bloggadressen.
  * Fyll en liten necessär med "bra att ha saker", lite tråd, sy- & knappnålar, sax, snöre (ifall du vill hänga upp saker), papper, penna osv. Klädhängare eller klädnypor är bra att ha med.
  * För statistik över vad som säljs. Kan vara bra att se vad man ska satsa på till nästa gång. Dessutom kan du jämföra statistiken mot summan och se om något "har försvunnit", som det tyvärr kan göra.
  * Ha med en liten pall att sitta på om det blir några vilopauser! Dricka och nåt att äta är också bra, då man oftast står många timmar med liten, eller ingen, möjlighet att gå ifrån.
  * Rejält med växelpengar. Gärna i nån liten låst box.
  * Stor duk/tyg till bordet. För småsaker kan en burk el. liknande vara bra att förvara i. Eller lägg en kartong under duken/tyget så får du en "hylla" att lägga saker på.
  * Inget tak över bordet? Ta med plast, presenning eller liknande så du kan skydda grejerna om det regnar.
  * Blåsigt? Nåla fast grejerna i duken/tyget, så åker de inte i marken.

  Som sagt, en del har du säkert redan tänkt på, men jag hoppas att du har någon nytta av tipsen i alla fall. Lycka till med försäljningen!

  SvaraRadera