torsdag 8 juli 2010

Mönstertips?

Här blir det inte mycket sytt. Det finns så mycket annat att göra hos mina föräldrar, som att sola, bada, äta räkmackor på båtmuseet mm =) Det enda jag har gjort är att klippa ut mönsterdelar till en kjol. Men längre än så har jag inte kommit.


Men min pappa tycker om att gå på loppis och secondhand-butiker. Så jag har skrivit en liten lista på mönsterböcker han ska hålla utkik efter. Så  igår kom han hem med  Sy barnkläder av mjuka tyger av Åsa Lennartsson i storlek 70-130. Den ser helt oanvänd ut. Mönsterdelarna är nog aldrig utvikta ens, och det bästa av allt...han gav 10 kr (!) för boken. Fantastiskt!

Ni som har använt boken. Vilka mönster är bra och är storlekarna rätt? Meedom har ju tendens att vara lite väl stora ibland tycker jag tex. Så jag tänkte om det är samma med denna bok.

Nu, ut i solen för vår del :)

7 kommentarer:

 1. Haha, heja pappa!! Den boken har jag inte använt, bara den för storlekarna mindre. De mönstrena är breeeda men några godbitar fanns. Hoppas på detsamma i den här!

  SvaraRadera
 2. Inte så dumt att få tag i den boken så billigt! Jag lånade den på biblan förra sommaren när jag precis börjat sy men jag har bara provat raglan tröjan och den är bred. Man fick ta en mindre storlek och förlänga den och då blev den ok. Sedan var jag sugen på att prova några retro shorts med revärer på sidorna men det blev aldrig av. Har blivit sugen igen nu när jag sett att Krumelej sytt sånna från den boken:)

  SvaraRadera
 3. De är lite breda och mycket korta i modellerna.

  SvaraRadera
 4. Så kul! Det blir extra roligt med loppis när man gör fynd!

  SvaraRadera
 5. *Fnissar lite för mig själv*
  Jag har provat långkalsongerna eller vad de nu kallas och tycker att de har varit helt okej. Men så är ju (eller var, han är betydligt smalare nu) min Arvid kanske kort och bred.

  Att tänka på kan vara att modellerna i sig är väldigt mycket slutet 70-tal början av 80-tal. Tror mest jag har använt mönstrena till att stämma av storlekar när jag har ritat egna mönster...

  Men vilket fynd! Lycka till!!

  SvaraRadera
 6. Jag håller med övriga. Mönstren är ganska breda och korta (iallafall raglantröjan som jag sytt). Mönstret till shorten däremot är helt ok. Vad kul med ett så fint fynd. Skulle också vilja fynda ett sådant ex, men det kräver kanske att man springer på loppisar :D.

  SvaraRadera
 7. Sjysst farsa du har som letar mönsterböcker åt dig...å himla kul att han är en loppisräv:) Jag har faktiskt ingen erfarenhet av boken så där kan jag inte vara till någon hjälp direkt...men du verkar ha fått bra tips av alla andra redan:)

  SvaraRadera