tisdag 16 mars 2010

En recyclead mössa


Om man kan säga så. Men recycle låter mycket trevligare än återvinning. Det låter så smutsigt tycker jag :)
Den här obloggade mössan sydde jag för ett tag sen till Lilleman av en gammal tröja som min man haft. Tycker det blev lite kul att använda trycket på tröjan. Eftersom trycket var cirkelformat gick det såklart inte att få det till en cirkel i mössan, men det gjorde ingenting tycker jag.

Tycker det är extra kul att använda gamla kläder till att göra nya plagg. Känns bra både för miljön och plånboken. Lilleman fick även ett par randiga muddbyxor av samma tröja.

11 kommentarer:

 1. Jättefin! Supersnyggt att du sparade trycket tycker jag. Håller helt med om att det roligaste är att sy nytt av gammalt!

  SvaraRadera
 2. Verkligen snygg mössa! Blev själv sugen på att göra lite sånt efter att ha köpt en bok på bokrean om att göra nytt av gammalt.

  SvaraRadera
 3. Är det boken Babycool? Den köpte jag på bokrean billigt :) mönstret på mössan kommer därifrån.

  SvaraRadera
 4. Vad skoj att ni hittade böcker om sömnad på bokrean. Jag hittade bara en massa om stickning och virkning. Mössan blev jättehäftig.

  SvaraRadera
 5. Cool! Återbruk tycker jag är det bästa svenska ordet, låter lite torrare än engelskan men bättre än återvinning...

  SvaraRadera
 6. Störtcool! Håller med om ordet återvinning..

  SvaraRadera
 7. Visst är det bra att kunna ta tillvara på gamla saker! Kan intyga att Lillemans mössa faktiskt är ännu finare i verkligheten.

  SvaraRadera
 8. Ja, precis. Jag tittade på mönstret och tyckte det såg lagom lätt ut men det föll i första läget på att jag inte visste hur man ställer in elastisk söm på symaskinen. Men nu har mamma förklarat så nu kan jag testa. Superidé att ta en av mannens tröjor som man inte vill se på dom längre :-D

  SvaraRadera
 9. Har börjat på mössan men undertråden började korva sig efter 30 cm, suck suck. Jag är inte kompis med min Huskvarna...I väntan på bättre tider stannar jag till vid din sida och njuter av hur det ska se ut :-D

  SvaraRadera
 10. Oj då! Det lät ju inge bra! Men om raksömmen fungerar kan du sy med den istället. Det funkar eftersom man aldrig sträcker mössan uppåt. Och på bredden syr du ju ingen söm. Så har jag gjort tidigare o dom mössorna håller fortfarande :) Men du kan ju då ha 1 cm sömsmån så blir det finare. Lycka till!

  SvaraRadera
 11. Tack för tipsen! Jag ringde mamma...hon sa att det säkert är trådspänningen vilket visade sig stämma så nu funkar det klockrent! Ha en skön helg!

  SvaraRadera