måndag 21 februari 2011

Vårmössor och ett tips

Trots att det just nu känns som att våren försvann och vi hamnade i december igen helt plötsligt, så har jag sytt några vårmössor ikväll. De lite mer tjejiga är till en kollegas dotter och den svarta med stjärnor ska till min "stamkund" och Lillemans kusin.
Hoppas vädret vänder snart så de får lite användning av dem. Stjärnorna kommer från Jnydesign och hjärttyget från Mjuka tyger. Mönstret är eget.Sen ett litet tips, som kanske alla andra utom jag har gjort länge. Jag upptäckte det först ikväll! Det är när jag syr på min label (namnlapp). Jag har tyckt det varit så svårt att få dem raka, och har fått sprätta både en och två lappar. Har tidigare nålat med en nål, men på nåt sätt så drar den sig alltid under tiden jag syr. Men nu har jag börjat sätta en liten tejpbit längst ena långsidan och börjat med att sy fast den på motsatt sida. När jag sen kommer runt till tejpen tar jag bort den. Jag har använd helt vanlig tejp, så det drar inte bort nåt ludd från mössan. Men som sagt. Det här är kanske gammal skåpmat för er andra, men jag är glad att jag kom på det iaf!
Ser nu att den ser sned ut på den svarta mössan, men det är bara på fotot och är spikrak i verkligheten :)

10 kommentarer:

 1. Vi gjorde visst likadana mössor vi, vad kul! Jag hade inte tänkt på tejpen, nu när jag har mina nya namnlappar är det ju enklare att sätta dem i sömmen men som på mössor är det ju fint att de syns lite extra. Ska testa och se om jag fixar att sätta dit rakt!

  SvaraRadera
 2. Härliga! Får en att inse att snart är det vår ändå!
  Bra tips med tejpen! Har du testat kirurgtejp? Den är kalas att ha i sybehörslådan. Jag brukar ha den när jag syr fast storlekslappar i nacken på kläderna. Annars hamnar det nästan alltid snett, tycker jag.
  //Thea (kokalal)

  SvaraRadera
 3. FIna mössor och smart tejptips. Jag hör definitivt till dom som har sprättat både en och två gånger.. Tack, ska testa att tejpa lite då. =o))

  SvaraRadera
 4. Söta vårmössor. Snart är det dags för dem... Tack förresten för tejptipset!

  SvaraRadera
 5. tejp är ju så himla bra! till allt!
  och snygga mössor!

  SvaraRadera
 6. Snygga mössor!! Bra tips! Själv kör jag på strykningsbara då jag tycker det är finare om man slipper sy fast dom :) beställda från: ikastetiket.dk , de jag hade från minanamnband satt ju inte fast ändå fast jag beställt strykningsbara, tur vi har varandra och kan lära oss av andras misstag:)

  SvaraRadera
 7. Fina vårmössor ! Det är nog bra att sy dem redan, för rätt vad det är så har vi våren här och då står vi där och bara gapar ... blir ju lika förvånad varje gång våren kommer ...

  SvaraRadera
 8. Vad härliga mössorna blev! Gillar speciellt den med hjärtan. Smart tips med tejpen!

  SvaraRadera
 9. Snygga mössor, gillar också speciellt den med hjärtan. Kanske måste beställa lite av det tyget iaf:) Bra tips med tejpen själv använder jag numera spraylim och limmar fast namnbanden innan jag syr fast dem.

  SvaraRadera
 10. agnes vill beställa en rosa stjärnmössa! hennes huvudmått är: 52 cm nu...till våren 52,5??

  töjer sig mössan? då är det bättre att göra 52 kanske.

  jag kunde ju skickat med kläder 50-62 med mor och far... vi tar det senare.
  kram

  SvaraRadera