torsdag 24 februari 2011

Så smått


Har börjat sy lite smått till bebisen i magen. Och det är ju verkligen smått! Man fattar inte att de kan vara så små de små knyterna. Här kommer det första till lillskrutten. En omlotttröja i storlek 50/56.
Jag har utgått från Ottobres mönster i nr 6/07 i storlek 50. Men eftersom det mönstret är allt i samma stycke så funkar det ju inte när det är mönstrat tyg. Då skulle molnen hamna på sniskan på armar, bakstycke och ena omlotten, och det är ju inte jättesnyggt. Så jag klippte itu mönstret för att mönsterpassa alla delar.

Både molntyget och tyget till kantbandet är interlock och kommer från Jnydesign.

Ni som tycker jag är konstig som redan börjar sy kläder till bebisen, jag är ju "bara" i vecka 26. Läs gärna detta inlägg hos UnderbaraClara. Jag gillar oxå att ta ut glädjen i förskott :)

13 kommentarer:

 1. Inte en dag för tidigt tycker jag! Klart man vill att ny tillskottet ska pryda i ens fina kläder! Omlotttröjan var bara sååå fin!

  SvaraRadera
 2. Självklart ska man glädjas åt tiden som är nu! Så himla söt liten tröja, gult är fint!

  SvaraRadera
 3. vilken söt liten tröja - det gjorde du bra!!
  jag tror jag sydde till skrutten i magen redan i veckorna 12-13 eller nåt sånt, så jag tycker inte alls att det är konstigt att du syr nu. gör det du tycker är roligt!! för mig är det ett sätt att bearbeta tanken på att vi ska bli en till i familjen :)

  SvaraRadera
 4. Vilken söt! Tycker inte heller att det är konstigt att du syr till bebisen "redan nu". Blir bara så avis på alla er som får sy till era små kommande bebisar, det grämer mig ofta att jag inte sydde när mina barn var så små!

  SvaraRadera
 5. För tidigt i v 26?! Absolut inte! Jag skulle lätt ha börjat sy direkt efter att ha plussat.. ;o))

  Den är verkligen helt underbart söt!

  SvaraRadera
 6. Åh vad fin! Håller precis på med en omlottbody i stl 62 å tyckte den var superliten! V 26 är väl inte tidigt?!! Jag hade nog inte kunnat hålla mig längre än till v 12 kanske... grämer mig liksom JuMel att jag inte sydde när min lillkille var bäbis...

  SvaraRadera
 7. Nej det är klart att du kan sy redan, v 26 är ju mer än halvvägs oxå! Jag tror jag började rätt tidigt med Tiril också, de växer så fort när de är mini så det gäller att man har ett lager redan, hehe!

  SvaraRadera
 8. Glömde säga att den är jätte jättefin!!!! Omlott är så mysigt på småttisar!

  SvaraRadera
 9. Men å så pluttigt! Jag har redan börjat glömma hur smått det var. Snyggt att mönsterpassa.

  SvaraRadera
 10. Urfin tröjja, love it :) Klart man ska ta ut glädjen i förskott, finns inget bättre än att boa och dona till livet i magen :)

  kram och lycka till!
  Elin med 4 underbara ungar

  http://gobitsyr.blogspot.com/

  SvaraRadera
 11. Men så liten tröja! Supersöt!

  SvaraRadera
 12. Instämmer med de andra, sy på! Det är ett härligt sätt att få "förverkliga" sin väntan och längtan på nåt vis! Och risken finns ju att det inte finns lika mycket tid till det då skritten tittat fram :)
  Jättefin omlott! Håller själv på med en Ottobre-omlottröja till min lilla fröken men den är från ett annat nummer.

  SvaraRadera
 13. Jag instämmer också! Klart du ska glädjas redan nu och sy på du bara!
  Jättesöt omlottis! Och vad smart att du kom på INNAN att molnen skulle bli uppochner ifall du gjorde allt i ett stycke :-)

  SvaraRadera