lördag 19 februari 2011

Jag är kär!


Igår gick jag med Le Petit på Syfestivalen i Älvsjö. Så kul att få gå runt och känna på alla tyger, köpa lite billigare än vanligt och bara insupa all skaparglädje. Det finns så mycket handarbete man aldrig visste fanns ens :)
Tygerna ovan köpte jag igår. Stjärnor från Jnydesign, randiga tyger från e-slöjd, hjärtan från mjuka tyger och Finn djuren och Ocean från Znok. Finn djuren är i ekologisk bomull med lycra och är ju fantastiskt mjukt!

Sen gick jag och blev kär oxå. Testade att sy med en Janome CoverPro 1000. Vilken fröjd! Snälla Gekko visade oss kantbandsvikaren som man kan köpa till. Som det är nu tar det ju ganska lång tid att bandkanta tex en body, men med en Coverpro skulle det gå betydligt fortare eftersom den gör allt i ett steg. Vill ha!

Men som läget är nu har jag inte råd att köpa den tyvärr. Min man talade om för mig att vi faktiskt väntar ett till barn och måste bla köpa en syskonvagn, och dom är ju inte så billiga. Jag hade totalt förträngt det mitt i allt habegär :)
Men jag kollade upp den engelska sidan Sewing Machine Direct och om man beställer därifrån blir det nästan halva priset för maskin med kantbandsvikare. Är det nån som har erfarenhet med att beställa en symaskin därifrån??

Nu blir det till att klippa lite i några av tygerna :)

16 kommentarer:

 1. Hei! Så heldig du er som bor nær Stockholm og kan gå på messe! Nydelige stoffer :) Sewing Machine Direct selger dessverre ikke til Skandinavia lenger fordi forhandlere i Skandinavia har klaget til produsenten i Kina :( Jeg har selv vært i kontakt med de. Men om du bor i nærheten av Finland, vil det være mulig å sende på poste restante dit og hente pakken selv :)

  SvaraRadera
 2. Precis som Strikkeprinsessan sa så tänkte jag säga att maskiner får man inte köpa därifrån längre. Tillbehören finns det dock inga restriktioner på så skall man köpa kantbandsapparat och lite annat kan det löna sig att beställa utomlands - allra helst om ni går ihop flera som vill köpa. Frakten är ju ganska hög (20 pund). www.sewingworld.co.uk har bättre pris än SMD på tillbehören (10%webbrabatt eller nåt liknande) en deras service är inte alls så bra som dom skryter om på förstasidan så det kan vara lite riskabelt att beställa därifrån. Till mig skickade dom fel storlek på provdockor och en beställd presssarfot saknades. Fick dock pressarfoten skickad senare men oj vilken tid det tog och vad knepigt det var att få svar på mejl... Råkar du känna någon som skall till Dubai eller bor där så be dom kolla efter kantbandsapparat där - hittade själv en för 400SEK i Janome-butik!! Skulle vara intressant att veta vad maskinen kostade där...

  SvaraRadera
 3. Finfina tyger! Jag missar mässan nu i "vår" men var där och shoppade loss i november och har fortfarande massor med tyg som inte har blivit sytt i än.
  Tack för din kommentar på min lilla dotters gröna omlottunika. =o))

  SvaraRadera
 4. Tack för svaren! Hade ingen aning om att man inte kunde beställa därifrån. Surt!
  Antingen får jag då be min engelska kompis som bor i London att gå till butiken och köpa åt mig och skicka på posten eller höra med min kollega, vars dotter bor i Dubai och be henne kolla upp priserna där :) Fast frakten därifrån är nog superdyr....
  Får fundera vidare....tack för svaren!

  SvaraRadera
 5. Kan man inte beställa några maskiner alls? Jag vet att när jag beställde för ca 10 månader sedan så fick man inte beställa just Janome, men andra märken gick bra. Jag beställde en brother och det fungerade väldigt bra.

  SvaraRadera
 6. Jag har fått ett mail från dom eftersom jag frågade om frakten. Och man kan beställa allt utom Janomemaskiner från dom. Dessutom har de fri frakt till Sverige nu på prov. Så det hade ju varit bra.

  SvaraRadera
 7. Jag köpte ju en janome i april o då var det inga problem. Det måste ha kommit det senaste året då, vad tråkigt. Jag är hur nöjd som helst med den snabba frakten o maskinen i övrigt!

  SvaraRadera
 8. Vilka jättefina tyger du har köpt ...
  Randigt är ju alltid fint och väldigt fräscht

  SvaraRadera
 9. Åh, skulle oxå bra gärna gått på symässan men bor tyvärr på fel sida av landet :-) Har du kollat på GUR Sewingmachines? De säljer oxå Janome och har fraktfritt till Sverige. Vet inte om de oxå har restriktioner angående att sälja till Sverige men det kan ju vara värt att testa iaf. Tror en coverpro med bandkantspressarfot går på ca 5000 kr därifrån. Här hittar du den: http://www.gursewingmachines.com/janome_coverpro_1000_cpx-cover_hem.htm

  SvaraRadera
 10. Onomak, får jag lov att fråga vilken maskin du siktat in dig på..?

  SvaraRadera
 11. Jag har inte bestämt mig riktigt. Just nu är jag mest lockad över att kunna bandkanta. Så jag har inte bestämt vilken av Janomes, som verkar billigare än de andra märkena. Så antingen Janome 1000CP, Janome 1000DX eller Janome 1000CPX. Sewing Machines Direct hade lite rea på Janome 1000DX, men där gick ju inte som sagt.
  Celine, har du en covermaskin?

  SvaraRadera
 12. Hej! Å vilken lycka med så mycket fina tyger och få besöka syfestivalen! Jag blir avis! Coverpron är härlig!! Jag har bara haft den hemma i en vecka än och håller på att lära mig den för fullt! Men det ären fröjd!! Jag fick som sagt pengar i 30årspresent men var helt inställd på att köpa från England och blev så besviken då det visade sig att det inte gick. Jag slog till nu när Skövde Symaskiner hade ett erbjudande med maskin och kantbandare för 6000:-.

  SvaraRadera
 13. Det är bra och intressant med de här maskindiskussionerna. Jag har själv just köpt en overlock, och är ganska tacksam att jag köpte den i Sverige (ville eg köpa Janome från England). Jag har haft en del problem (vilket jag kanske hade sluppit med en Janome...) och då är det ändå skönt att ha garanti och service i Sverige. Man kan i alla fall väga in detta när man överväger det lite högre priset i Sverige. Jag köpte förresten en Husqvarna Huskylock s15, som är toppen när den fungerar. Nybörjarotur kanske.

  SvaraRadera
 14. Va kul att så många engagerar sig i maskindiskussionen! Jag har mailat dem igen, och tydligen kan de skicka en Janome hem till min kompis i London o skicka med en extra adapter för svenska uttag och även packa den så den klarar att levereras till Sverige. Då får jag hoppas att han är villig att gå till posten o skicka den vidare :) Garantin har man ju ändå, men man får ju betala frakten då. O service kan jag ju lämna in till min lokala symaskinssnubbe. Så gör jag nu med min overlock eftersom den är ganska gammal o jag inte har nån garanti. Förhoppningsvis sparar man ändå några tusenlappar :)

  SvaraRadera
 15. Nej. Jag är väldigt sugen men än så länge syr jag inte så mycket att det är motiverat. Och jag har ingen som helst koll än så jag suger åt mig all kunskap och erfarenheter som en svamp :)

  SvaraRadera
 16. Jag beställde min babylock från SMD. Det funkade superbra!!! Smidiga kontakter, snabb leverans. Den var dessutom ca 7000 kr billigare än i Sverige!! Då kan det verkligen vara värt risken om man skulle behöva använda sig av garantin. Vilket jag inte behövt, och nu har den gått ut :) Så använd dig du av din kontakt i London, men sparar du bara en tusenlapp skulle jag nog hellre lagt den tusenlappen på att ha nära till återförsäljaren som då också kan visa när det strular. Lycka till!

  SvaraRadera