fredag 20 januari 2012

Projekt småbitarFör nån dag sen packade jag in lite tyger i skåp. Då insåg jag att jag inte har så många stora tygbitar kvar, som räcker till hela plagg. Utan de flesta är små som passar till dregglis, mössa, ärmar, och såna lite småsaker. Jag kan ju inte göra mig av med dem, men de tar ju plats ändå. Så nu får jag i vår ha "projekt småbitar". Sy upp så många småbitar som möjligt. Får väl ta ett dregglis race så småningom.
Först ut i projektet är en tröja till Lilleman i trikå från e-slöjd. Hade inget som räckte till ärmar av andra tyger från e-slöjd. Så för att få samma tjocka känsla i hela tröjan tog jag grå muddväv från Stoff och Stil. Blev en jättehärlig känsla i hela tröjan. En riktig myströja.
Tog samma muddväv till applikationen.
Det hade ju varit såklart mycket snyggare om jag haft grå tråd när jag sydde fast mudden i halsen. Men jag insåg att jag saknade grått. Hade bara en liten rulle till applikationen.
Så det får bli en beställning till Bibbi snarast :)
Mönster från Ottobre.

4 kommentarer:

 1. Fin tröja! Jag startade projekt "gör slut på snuttar" förra hösten. Kalsonger och trosor blev det för mig. Och dregglisar. Numera får jag inte lägga snuttar tillbaka i hyllan, utan försöker klippa upp allt direkt. Har också en påse där jag lägger snuttar som är för små för att göra något vettigt av, men känns för stora för att bara slänga. Den påsen går till dagis sen, mycket uppskattat.

  SvaraRadera
 2. Härligt med gult! Och jag har precis börjat sy applikationer.. det är riktigt roligt.. ska i kväll ta tag i att göra en elefant på en tröja till sessan. Hoppas på ett lyckat resultat! Kul att lägga lite mer tid på några plagg då det ibland känns som om man bara syr på för att det ska bli färdigt så fort som möjligt;) Det där med småbitar gjorde jag en del dockkläder och trosor av i julas. Man får ta tag i det med jämna mellanrum så det inte blir för mycket. Applikationer är ju också perfekt! Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 3. Snygg tröja! Vilket bra projekt du startat, har också en del småbitar som ligger och borde användas.

  Söta bilder på lilleman i förra inlägget!

  SvaraRadera