tisdag 5 oktober 2010

N-tröjaInsåg när jag sydde en tröja till Lilleman att N är en populär bokstav i släkten. Lille Noel har ju fått några N-mössor och dregglisar, sen fick ju en annan kille i släkten för länge sen en pekbok med sin bokstav sydd på boken och nu har Lilleman fått en tröja med sin bokstav. Fantasin har kanske inte varit på topp i släkten ;)

Den här tröjan är i samma mönster som elefanttröjan, men nu tog jag bort sömsmånerna. Allt förflöt bra tills jag sytt på kantbandet i halsen. Blev inte alls snyggt. Hade inte dragit nog mycket som jag borde. Så det blev till att ta fram sprättaren. Grrr!! Att sprätta kantband gör man ju inte på fem minuter direkt. Det är både tvillingsöm och en elastisk söm. När jag äntligen hade fått bort kantbandet bestämde jag mig för att sy mudd istället. Klippte då bort lite i halsringningen så att det inte skulle bli för trångt, men det skulle jag inte ha gjort. Blev aningens för vid i halsen. Jaja, Lilleman får gott ha på sig den ändå. Man får bara dra till den lite i ryggen ibland ;)
Det randiga tyget kommer från Tygverket och muddväven från Stoff och Stil.


Det gäller att snabba sig att ta kort innan kameran bli attackerad =)

6 kommentarer:

 1. Känner igen mig med sprättningen... Inte kul! Sött med bokstaven på tröjan!

  SvaraRadera
 2. Snygg och tuff töja! Lilleman ser nöjd ut i den =).

  SvaraRadera
 3. Den ser jättefin ut och sonen verkar ju nöjd! Känner igen mig allt för väl i det där.... men i söndags inträffade det jag aldrig trodde skulle hända!! Jag lyckades med en halskant och det bliv jättebra!! Ska göra ett inlägg om det, måste bara få på namnlappen.

  SvaraRadera
 4. Fin applikation och lillkillen ser ju hel nöjd ut med sin fina tröja!

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt med samma färg på applikation och muddar!

  SvaraRadera