söndag 14 augusti 2011

Sommar och valar


Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig :) Skrev i förra inlägget att när jag är hos mina föräldrar och syr på mammas maskin, inte syr i stretchiga tyger, utan vill ha min OL till det.

Men Lillasyster växer så fort att hon redan har börjat med lite 62 plagg. Och samtidigt som jag ville förse henne med nåt hemmasytt, ville jag prova ut ett nytt bodymönster.

Tänkte sy "det snabba sprundet", men det blev helt tvärtom. Jag glömde helt enkelt bort att klippa sprundet utan bandkantade runt om. Sprätta kantband vägrar jag göra så jag fick göra sprundet efteråt med resultat att det blev alldeles för många lager tyg där översta knappen skulle vara. Så lösningen blev en prymknapp och en tryckknapp som sys fast på undersidan. Tja, det funkar ju det med..
Valarna kommer från Stoff och stil, och lila interlocken är en stuvbit från Ohlssons.Sen måste jag bjuda på en härlig sommarbild på morfar och hans hjälpreda :)

5 kommentarer:

 1. Jättesöt body! Härligt när man kan lösa syproblem som uppstår. Har ett par sönderklippta brallor som jag inte hittat nån bra lösning på ännu. (klippte av misstag alltså)

  SvaraRadera
 2. mysigt att få hänga med morfar!! kram från oss!

  SvaraRadera
 3. Denne var utrolig skjønn, herlig medell og skjønne stoffer sammen!!

  SvaraRadera
 4. Finfin body å helt underbart foto!

  SvaraRadera