torsdag 7 juli 2011

Slarvig bodyklänning

Den här bodyklänningen tål inte att synas i sömmarna. Så ni får bara slänga ett öga på den och läsa vidare ;)
Den har hållit på att åka ut genom fönstret flera gånger, och allt beroende på att jag är så slarvig på att läsa mönsterbeskrivningar. Eller rättare sagt, ofta inte läser dem alls. Den här gången tittade jag inte ens noga på mönstret när jag ritade av. Så jag missade att man skulle klippa bodyn i över och underdel och sy fast kjolen i överdelen och sen sy ihop båda delarna. Därför är kjolen fastsydd bodyn istället.
Men innan dess hade min amningshjärna slagit till totalt. Så jag satte kantband runt hela! Det var bara att sprätta upp och sy fast kjolen i kanten. Och hur lätt var det sen att sy fast en fladdrande kjol runt en body med kantband som gör att den inte vill vikas ut platt. Tillslut sydde jag fast den i vrede, och därav det lite halvsneda resultatet.
Jag valde oceantyget eftersom jag inte gillar när det blir för sockersött. Så jag tycker bodyklänningen blev alldeles lagom söt. Sen tackar jag Johanna Ahlard som designat tyget att hon gjorde det så mönstrat att det döljer lite fel och brister i sömnaden :)

6 kommentarer:

 1. Haha, varsågod. Men det ser jättefint ut, men jag blir glad att höra att det inte bara är jag som "slarvar", eller jag ljuger om jag säger att jag slarvar, jag är snäppet värre, jag förstår helt enkelt inte, och får göra lite improvisationslösningar. Jättefint med vita kantband. Som sagt den är ju superfin:)

  SvaraRadera
 2. Tycker iallafall den ser väldigt fin ut!! Men det är sant att sånt där krångel kan få en att bara vilja lägga av för tillfället...!!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker den ser jättefin ut!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera
 4. Amningshjärna, been there done that. Eller, is there and is doing it all the time... Barn är ju i ständig rörelse så det lär inte märkas. På håll ser den fin ut :)

  Mamma hade ett citat på sitt jobbs anslagstavla som löd: om man går fort och ler mycket så ser ingen att man är ful. Det tänker jag på när jag "syr" ibland, dvs fult som ***

  SvaraRadera
 5. Tycker den ser fin ut och lite skönt att höra att det inte bara är jag som gör snabbt å fel ibland... fast iofs är det typ 3,5 år sen jag ammade... Hihi, vilket roligt citat Mia skrev om!

  SvaraRadera
 6. Mia, jag får dra vagnen fort ;)

  SvaraRadera