måndag 27 juni 2011

KlöverbodyTänka sig att Lillasyster som knappt är en månad gammal har fått sig en jämngammal kompis. Det är en av mina bästa vänner som fick en liten kille 5 dagar innan Lillasyster kom. Idag fick de två små kamraterna hänga med sina mammor till Ikea och handla tyger. De har ju 40 % rea på alla metervaror!

Men nu var det inte det som inlägget skulle handla om utan om denna body i storlek 62 som lilla H har fått. Tycker klövertyget från  Mjuka tyger är så fint. Lagom retro, lagom unisex och lagom stora klöver för att passa bodysar :)

Mina knappar hade just tagit slut när jag sytt klart, så jag fick leta fram 9 mm knappar från Babythings som jag använt till bodyförlängare. Det är lite trixit att få dit dem med prymtång för 10 mm-knappar, men med lite trix så går det.
Nu blir det att sy en klöverbody till Lillasyster oxå.

8 kommentarer:

 1. Jag älskar också det tyget. Bodyn blev jättefin.

  SvaraRadera
 2. Vilken söt body! Och vad kul att lillasyster har fått en kompis, och att du har en vän att träffa på dagarna, det förgyller föräldraledigheten tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag har följt din blogg ett tag och blir mycket imponerad & inspirerad. Syr lite själv också, men jag har svårt att få till det där med kantbanden. Behöver man en speciell maskin till det eller vad syr du på dem med?

  Har precis köpt en overlock som jag också har lite problem med, frågan där är.. behöver man alltid sy med 4 trådig overlock eller vad tycker du?

  //Kristina

  SvaraRadera
 4. kanonfin body! Gillar verkligen tyget.

  SvaraRadera
 5. Underbart! Undrar just hur jag lyckats låta bli att köpa klövertyget?!:)

  SvaraRadera
 6. Tack snälla ni!
  Kristina, vad glad jag blir att jag kan inspirera någon :) Jag har ingen coverpro (men önskar jag hade) när jag syr mina kantband. De syr jag med min vanliga maskin. Blomma åker vagn/KokaLal har en beskrivning om hur man gör. Jag nålar inte fast i början, men det kan man göra. Jag tänker ca 6 cm kantband till 10 cm tyg. Det är bäst att använda tunn interlock till kantband. Finns ingen risk att man råkar dra lite för mycket som det finns med muddväv tycker jag. Jnydesign har jättebra tunn interlock,

  Jag använder alltid 4 trådar, men kolla i din beskrivning. Där ser man skillnad på olika. Ska du göra rullfåll tex använder du nog inte 4 tror jag.

  Lycka till! :)

  JuMel, he ä ba å köp ;-)

  SvaraRadera
 7. Helt underbart söt! Jag har bara köpt tyget i gul/grönt men sneglade länge på det röd/blå. Stackars dig som måste vara utan maskinerna och sömnaden i 6 långa veckor... där ligger jag i lä.

  SvaraRadera