onsdag 18 maj 2011

Molnfilt


När Lilleman var liten fick han en filt som jag sydde. Det var innan jag hade overlock, så den blev vändsydd. Vet dock inte hur jag tänkte när jag gjorde vändningshålet i ena hörnet (?) Mycket har jag lärt mig sen dess som tur är :) Den används iaf fortfarande flitigt.

Bebisen tänkte jag oxå skulle få en egen filt. Ville egentligen sy en namnapplikation, men eftersom jag inte vet vem det är som kommer så går det ju inte. Så då fick det bli en molnapplikation. Har länge tänkte på att börja göra molnapplikationer på molntygerna för att det ska hända lite mer.
Blåa molnen är interlock och kommer från Jnydesign, och vita velouren från Tygverket. Kanterna är endast overlockad med röd tråd. Fick tips av Emster att ha trådspänningen på max när man syr filtar med velour för att de inte ska bli vågiga, och det blev inte ett dugg vågigt.Sen tack Pumpalot för tipset hur jag skulle få filten helt fyrkantig. Man kan ju klippa alla sidor lika långa, men ändå blir det lite snett. Hur jag än gjorde, trots skärmatta och skärlinjal så blev det aldrig bra. Men då sa hon att hon brukar lägga tyget på köksbordet och klippa efter dess kanter. Super!

Inser att bebisen kommer vara väldigt molnig :)

3 kommentarer:

  1. Jättefin och härlig filt! Ja sytokiga-tråden är bra att ha till mycket!!! :O)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen! Jag brukar också lägga tyget mot ett hörn av köksbordet när jag ska klippa raka vinklar, funkar jättebra. :) Fint med molnet som sticker ut.

    SvaraRadera
  3. smart med bordet =) ska komma ihåg! och det röda molnet satte pricken!

    SvaraRadera