söndag 11 mars 2012

VuxenkjolNi som gillar Onomak på facebook, har sett dessa kjolar förut. Men jag tänkte att jag kan ju blogga om de oxå när jag ändå är uppe med en morgonpigg Lillasyster.
Kjolen är en väldigt enkel baskjol som jag tycker funkar både till vardags och fest.  Kul att sy nåt till sig själv faktiskt. Mer ska det bli, så nyss beställde jag tröjmönster från Sydilla :)
Mönstret är eget efter att ha mätt en H&M kjol.
Och så en randig kjol i storlek M till en kompis som fyllt år.

Klövertyget kommer från Tygvaruhuset och det randiga från Swelogent. Resår från Bibbi.


5 kommentarer:

 1. fina kjolar du har sytt...! Använder du tvillingnål till fållen, eller hur gör du? Jag tycker att det är svårt att få till en hållbar söm...!

  SvaraRadera
 2. Jag har en täckömsmaskin, Janome Coverpro som jag använder när jag fållar. Men när jag använde tvillingnål innan så tycker jag oxå att det inte höll så bra. Många fållar har gått upp för mig. Så i slutet så använde jag någon dekorationsfåll på symaskinen som var elastisk. Vet inte om de kallas våffelsöm.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina kjolar! Undrar just hur de där jersey kjolarna blir när man haft dem på sig en dag, blir det "häng rumpa" på dem eller? Måste ju vara lätta och bra att sy så jag blir sugen på att prova... Tack för inspiration.

  SvaraRadera
 4. Rikigt fina kjolar, älskar den med klöver!!!!

  SvaraRadera