måndag 21 mars 2011

Premiärjeans


Har äntligen sytt ett par jeans till Lilleman! Jag som aldrig sytt ett par "riktiga jeans" tyckte det var jättekul och blev så fint med stickningar och ficka. Blir helt klart fler jeans framöver. Grundmönstret är från Ottobre, men jag har gjort en del ändringar så det skulle passa min smak bättre. Det är ju det som är så kul när man syr själv. Att få ändra till sin egen stil :)

Fickan är kantad runt med overlock och sen fastsydd med raksöm. Ni som gör såna fickor i trikåtyger, hur syr ni fast dem? Håller det med raksöm eller tar ni någon elastisk söm då?

Både jeanstyget och mudden kommer från Tygverket.

14 kommentarer:

 1. Wow, så fina!!! Blev ju supersnyggt med den röda sömmen särbak över rumpan!!! Förstår att du blev biten på att göra fler:)

  SvaraRadera
 2. Va fina dom blev! Jeans kanske man får prova så småningom :)

  SvaraRadera
 3. Coola! Snyggt med röda detaljsömmar!

  SvaraRadera
 4. snygga! vet inte hur du menade med trikåsöm men är det fast tyg (alltså vävt, typ denim) så syr jag fast med vanlig raksöm, det håller =)

  SvaraRadera
 5. Ja, håller med! Det är så roligt att sy i jeans för det blir så effektfullt med stickningar i avvikande färger!!
  Dina jeans är superfina! jag bara älskar kombon med rött!!

  SvaraRadera
 6. Supersnygga!! Rött och jeans är aldrig fel :) Jag ska också ge mig på att sy jeans nu till våren. Kul att bli inspirerad.

  Jag syr ju fickor i trikåbrallor på liknande sätt. Jag använder tvillingnålen för att sticka fast fickpåsen. Tycker att fickan sitter snyggast på plagget då.

  SvaraRadera
 7. Glömde fråga om du syr stickningarna på jeansen med 4 mm tvillingnål?!

  SvaraRadera
 8. Åh så snygga det blev! fint med besparingen bak.

  SvaraRadera
 9. Jättesnygga jeans! Blev jättesugen på att sy ett par till min tös nu! Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 10. Tack så jättemycket!
  Makrill, jag sydde med 4 mm tvillingnål över baken och resten har jag sytt med enkel raksöm eftersom jag inte ville ha allt så markerat.

  SvaraRadera
 11. Super snygga! Inser att det snart är dags för lite jeanssömnad så sonen har några att ta på sig när snön är borta och man kan vara ute utan överdragsbyxor:) Jag har sytt fast fickor på velour byxor både med tvillingsöm och vanlig raksöm och bägge sömmarna har hållit, än så änge:))

  SvaraRadera
 12. Vilken premiär! Supersnygga jeans. Vilket mönster har du använt. Är jättesugen på att sy till Sigge, men har inte hittat något lämpligt mönster. Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 13. Krumelej, mönstret kommer från 4/2010. Men jag gjorde lite ändringar. Inte i bredden eller längden. Däremot knäna, fickorna och mudden i midjan.

  SvaraRadera
 14. Snygga! Vad smart att overlocka först och sedan sy fast med raksöm- för oss utan CP...
  När jag sydde fickorna till en dress härom månaden sydde jag med en dekorsöm som ska vara elastisk. I trikå skulle jag använt den elastiska raksömmen men egentligen vet jag inte om det är nödvändigt för fickor just. Man töjer ju inte dem på samma sätt.

  SvaraRadera