söndag 27 maj 2012

Första sommartröjorna



Sitter och tittar på schlagern med ena ögat och passar på att blogga med andra. Med 42 länder som ska rösta så måste man ju göra det. Fast spännande är det :)

Insåg för nån dag sen att Lilleman endast har en t-shirt i sin storlek. Så nu när värmen kom från ingenstans, så var jag tvungen att sätta mig och sy två till honom. Fler måste det bli!

Testade ett nytt mönster från Ottobres senaste nummer, en kortärmad v-tröja. Lade lite slarvigt en av Lillemans tröjor mot mönstret för att se så det stämde. La nog väldigt slarvig för det blev lite tajtare kan man säga. Men han gillade dem ändå. Det viktigaste :) I V:et skulle man egentligen sy en söm på baksidan, men jag lät det bara vara som det blev efter kantningen. Blev snyggast så tyckte jag.

Kasettbandstyget kommer från Stoff och stil, stjärntyget från Ernst textil och ränderna från Swelogent.

Nu åter till tv:n. Heja Loreen!!

tisdag 15 maj 2012

Tröja till maken!








Det här trodde jag inte för nåt år sen. Att jag skulle sy en tröja till mannen. Men se det har jag gjort! Och vi blev faktiskt nöjda båda två :)

Inspirationen kommer från Granit med de råa overlock-kanterna. Gillar känslan plagget får och sen är det ju superenkelt och snabbsytt.


Tyget kommer från Swelogent och är av härlig lite kraftigare jersey.

lördag 12 maj 2012

Singoalla




Singoalla låter så härligt somrigt! Kan det bero på det lilla kexet som man äter på stranden :)

Här är iaf en singoalla till dottern. Tänkte först att jag skulle ha röd och vitrandiga ärmar och beställde därför ränderna från Ernst textil. Trodde såklart att det skulle ha samma nyans när de är från samma tillverkare. Men icket. Skiljde faktiskt en del, så jag ville inte använda det i samma plagg. Lite synd.
Men söt blev den iaf. Enkel och söt!

Får se imorn om jag måste ändra storleken på halsen och vidga resårbandet lite. Var så rädd att jag skulle göra för stort så jag överdrev nog lite. Men det är ju lätt ändrat.
Mönstret kommer från Welinder och är storlek 74/80. Tycker att det är mer 80, men jag har kapat längden lite då jag inte vill ha den ner till fotknölarna.

Lillasyster har precis tagit sina första steg, så hon kommer vara så söt när hon tultar runt på stapplande ben i retroelefanter :)

tisdag 8 maj 2012

Våriga jeans?



Tanken var att jag skulle sy ett par våriga jeans till sonen. Så när jag var på Stoff och Stil i Stockholm köpte jag ett ljusare jeanstyg som var kraftigt och bra för lekparksaktiviteter. Men så kände jag att jag ville att de skulle matcha till ganska mycket, så då fick det bli svarta muddar och sömmar. Inte så värst våriga, va? :)

Måste nog sy några fler, för hjälp vad snabbt de blir smutsiga. Å inte blir det bättre av att inte ha gräsmatta heller. Men snart får vi matjord. Men då kommer jag väl så småningom sucka över gräsfläckar på alla kläder.

Dessa byxor är förlängda 92:or till 98:or. Behövde inte bredda mönstret eftersom han slutat med blöja. Jepp, han börjar bli stor Lilleman :)