söndag 27 februari 2011

Mys-set


Har sytt ett riktigt mys-set till bebisen. Tyget är Johanna Ahlards Finn Djuren och det har verkligen blivit en favorit. Måste nog köpa lite mer. Jag köpte ju bara en stuvbit  av det ekologiska tyget på Syfestivalen hos Znokdesign.
Storleken är 50/56 på både body och byxor. Egentligen tänkte jag nog sy vita velourbyxor, men hade ingen vit velour hemma, så det fick bli i jersey istället. Å andra sidan kommer bebisen i juni, och då kan det ju vara riktigt varmt, även om man har svårt att föreställa sig värme nu :)

torsdag 24 februari 2011

Så smått


Har börjat sy lite smått till bebisen i magen. Och det är ju verkligen smått! Man fattar inte att de kan vara så små de små knyterna. Här kommer det första till lillskrutten. En omlotttröja i storlek 50/56.
Jag har utgått från Ottobres mönster i nr 6/07 i storlek 50. Men eftersom det mönstret är allt i samma stycke så funkar det ju inte när det är mönstrat tyg. Då skulle molnen hamna på sniskan på armar, bakstycke och ena omlotten, och det är ju inte jättesnyggt. Så jag klippte itu mönstret för att mönsterpassa alla delar.

Både molntyget och tyget till kantbandet är interlock och kommer från Jnydesign.

Ni som tycker jag är konstig som redan börjar sy kläder till bebisen, jag är ju "bara" i vecka 26. Läs gärna detta inlägg hos UnderbaraClara. Jag gillar oxå att ta ut glädjen i förskott :)

måndag 21 februari 2011

Vårmössor och ett tips

Trots att det just nu känns som att våren försvann och vi hamnade i december igen helt plötsligt, så har jag sytt några vårmössor ikväll. De lite mer tjejiga är till en kollegas dotter och den svarta med stjärnor ska till min "stamkund" och Lillemans kusin.
Hoppas vädret vänder snart så de får lite användning av dem. Stjärnorna kommer från Jnydesign och hjärttyget från Mjuka tyger. Mönstret är eget.



Sen ett litet tips, som kanske alla andra utom jag har gjort länge. Jag upptäckte det först ikväll! Det är när jag syr på min label (namnlapp). Jag har tyckt det varit så svårt att få dem raka, och har fått sprätta både en och två lappar. Har tidigare nålat med en nål, men på nåt sätt så drar den sig alltid under tiden jag syr. Men nu har jag börjat sätta en liten tejpbit längst ena långsidan och börjat med att sy fast den på motsatt sida. När jag sen kommer runt till tejpen tar jag bort den. Jag har använd helt vanlig tejp, så det drar inte bort nåt ludd från mössan. Men som sagt. Det här är kanske gammal skåpmat för er andra, men jag är glad att jag kom på det iaf!
Ser nu att den ser sned ut på den svarta mössan, men det är bara på fotot och är spikrak i verkligheten :)

lördag 19 februari 2011

Jag är kär!


Igår gick jag med Le Petit på Syfestivalen i Älvsjö. Så kul att få gå runt och känna på alla tyger, köpa lite billigare än vanligt och bara insupa all skaparglädje. Det finns så mycket handarbete man aldrig visste fanns ens :)
Tygerna ovan köpte jag igår. Stjärnor från Jnydesign, randiga tyger från e-slöjd, hjärtan från mjuka tyger och Finn djuren och Ocean från Znok. Finn djuren är i ekologisk bomull med lycra och är ju fantastiskt mjukt!

Sen gick jag och blev kär oxå. Testade att sy med en Janome CoverPro 1000. Vilken fröjd! Snälla Gekko visade oss kantbandsvikaren som man kan köpa till. Som det är nu tar det ju ganska lång tid att bandkanta tex en body, men med en Coverpro skulle det gå betydligt fortare eftersom den gör allt i ett steg. Vill ha!

Men som läget är nu har jag inte råd att köpa den tyvärr. Min man talade om för mig att vi faktiskt väntar ett till barn och måste bla köpa en syskonvagn, och dom är ju inte så billiga. Jag hade totalt förträngt det mitt i allt habegär :)
Men jag kollade upp den engelska sidan Sewing Machine Direct och om man beställer därifrån blir det nästan halva priset för maskin med kantbandsvikare. Är det nån som har erfarenhet med att beställa en symaskin därifrån??

Nu blir det till att klippa lite i några av tygerna :)

torsdag 17 februari 2011

Tossor


Har suttit och sytt ett gäng tossor i olika färger . Det går ju så mycket fortare när man gör flera stycken på samma gång. Jag lägger dessa i butiken, men om några blir över så tar jag dom själv till min egen lilla skrutt i magen som sparkar som bara den :)
Alla är fodrade med tunn fleece. Storleken är 0-1 år.
Tygerna kommer från Stoff och stil, Tygverket, Jofotex och E-slöjd. Det blir att stanna till vid e-slöjds monter imorn på Syfestivalen och köpa lite mer randiga tyger :)

torsdag 10 februari 2011

Randiga tröjan

Sonen hann inte vara på dagis mer än en vecka innan jag fick vabba för första gången. Men det är väl så det blir ett tag framöver gissar jag. Nu är han frisk iaf och ska till dagis imorn.
Medan han sov idag hann jag sitta vid maskinerna lite och sy en raglantröja till honom. Det går ju lite mer kläder nu när han är på dagis och inte har mamma med sig som skyddar kläder med både hängsel och livrem ( ikeas långärmade haklapp och en plasthaklapp som fångar upp :).

Mönstret till tröjan kommer från förra Ottobre. Är i storlek 80, men jämfört med köpta tröjor är den 86.
Tyget kommer från Jnydesign och köptes på förra Syfestivalen. Längtar till nästa veckas Syfestival!
Muddväv från Stoff och Stil.

tisdag 8 februari 2011

Uppimpad barnsäng



Förra veckan tog vi bort ena kanten på lillemans säng så att han kan krypa upp i sängen när han vill och inte känna sig så instängd på kvällen. Nu går det superlätt att söva honom. Om det beror på sängen eller dagis kan ju diskuteras ;)

Eftersom han har så litet rum (en klädkammare) ville jag göra sängen lite mysig med kuddar så att han kan sitta och läsa i sängen som i en soffa. Så det fick bli lite tråksömnad. Hittade ett jättemysigt vuxenpåslakan på IKEA som jag tror de nyss har fått in, och slaktade det så det blev några kuddfodral och ett överkast.
Känns som rummet blev en vårig godispåse :)

söndag 6 februari 2011

Lite vårigare mössa


Äntligen har graderna stigit lite grann och hamnat närmare nollan. Skönt att få lite vårkänslor! Därför tyckte jag att det passade att lilleman får en ny mössa som är lite mindre varm än den fleecefodrade.
Tyget är inhandlat på syfestivalen hos e-slöjd och är lagom tjockt för den här årstiden.