onsdag 31 mars 2010

Påskbrallan


Tycker hängselbrallor är så mysiga, även när de inte är till de riktigt supersmå bäbisarna. Så jag har nu sytt ett par till Lilleman. Ritade av ett par som är för små och förstorade upp det lite grann. Det blev på tok för stora. Alldeles för breda. Så jag fick sy in några centimeter. Därav skarven i kantbandet där fram.

Nästa hängselbralla ska jag alltså göra lite smalare och även förlänga flärparna så att de inte ska knäppas precis uppe på axeln. Tror att de inte viker ut sig lika tydligt då.

Mönstret är alltså eget och velourtyget kommer från Stoff och Stil. Den gula muddväven kommer från Sundbybergs textilcentrum.

Och så en livebild.


Nu bär det av till stugan i Norrland. Glad Påsk!

måndag 29 mars 2010

Hängselbyxa



Mina vänner får verkligen barn på löpande band. Jättekul och mysigt tycker jag! Sen är det extra kul att få sy så små kläder.
De här hängselbyxorna ska ingå i ett litet bebiskit som en liten tjej ska få.
Tycker det blev lite tufft och väldigt snyggt med turkosa muddar och kantband. Men en liten fråga till er som brukar sy såna byxor. Har ni nåt tips att dela med er till mig angående hängselflärpen. Hur ska jag göra för att flärpen inte ska vika sig utåt. Nu har jag sytt fast fleecefilt för att det ska stadga upp. Men jag gissar det finns nån annan lösning. Jag har läst Benglans fiffiga sätt, men jag vill gärna ha rundade kanter.



Mönstret kommer från Ottobre 6/07, storlek 56.
Uggletyget kommer från Stoff och stil och turkosa muddväven från Sundbybergs textilcentrum.

Sen tycker jag ni ska gå in på Emsters Alster. Hon satte sig typ för första gången vid symaskinen för en vecka sedan och började sy mössor. Nu har hon sytt en jacka. Imponerande!

lördag 27 mars 2010

Vilken molnig dag...


...och jag som vill ha sol sol sol. Men jag får väl passa på att blogga om ett par nya molnbyxor då.
Hade sydag med A igår. Hon fick mig att ta av hennes molntyg (!) och sy ett par muddbyxor. De blev lite för tajta tyckte jag så de får kallas braller/långkallingar. Jättekul att få sy nåt av molntyget från Jnydesign. Jag har ångrat att jag inte köpte nåt av det på syfestivalen, särskilt när man ser allas bloggar och ser va fint alla syr av det. Men nu fick Lilleman ett par byxor iaf. Tack A!

Nästa gång vill jag blogga om några soliga kläder!

torsdag 25 mars 2010

Live-bild


Ser ni vilken fin bild jag fick i mobilen på lille Noel i bebiskittet? Sötare kille får man leta efter!
Dregglisen ser så stor ut nu så han behöver knappt ha nån tröja =)

Bebis-kit igen


Äntligen kan jag blogga om detta lilla bebis-kit. Man vill ju inte lägga ut några bilder innan det har nåt mottagaren. Men nu vet jag att Lillemans kusin har fått det idag så då passar jag på. Det här kittet innehåller samma som förra, en mössa, en dregglis och ett par muddbyxor som går att vika upp och förlänga användningstiden för. Till det här kittet har jag även gjort en skallra som den lille killen kan leka med så småningom.

Mönstret är eget till alltihop. Aptyget kommer från Jnydesign och det prickiga till skallran från Dollys tyger.

Snyft, nu är mitt gula aptyg nästan slut. Kanske räcker det till ett par tossor eller vantar. Men idag kommer lite nytt tyg från Stoff och stil. Gillas!

onsdag 24 mars 2010

Haklapp i solen


Lilleman hann somna innan vi skulle ut. Så jag fick slå upp portarna till balkongen och njuta av solen i dörröppningen istället. Satt på kuddar och klippte och nålade. Så nu är en blå haklapp färdig som en mamma har beställt till sin 10-månaders lilla tjej. Kul att göra nåt annat än rosa till små tjejer tycker jag!

tisdag 23 mars 2010

Stjärnor


Lillemans farbror är duktig på att shoppa kläder kan man säga, men han är även riktigt duktig på att rensa bort kläder som han inte använder. Det gillar jag! Särskilt när jag kan få lite till att klippa sönder och sy nytt av :)

En gammal tröja med stjärnmönster har nu blivit en mössa och ett par vantar. Vantar behövdes verkligen eftersom en vante slarvades bort i helgen.

Tycker det blev fräscht med det klarröda muddtyget till. Men att sy stjärnan på mössan fick mig att bli tokig. Hur gör man för att taggarna på stjärnan ska hållas på plats när man syr?? Limmar först eller? Den blev inte riktigt hundra bra, men på håll kanske ingen ser :)

Mönstret till mössan är ett omarbeteat babycoolmönster, och vantmöstret är eget. Muddväven kommer från Tygverket.

söndag 21 mars 2010

Docksele till storasyster


Lilleman har fått en till kusin och Agnes har blivit storasyster. Eftersom lillebror blir firad med så många paket vill jag fira Agnes som har blivit den bästa storasystern. Därför ska Agnes få en docksele till sina dockor. Så när mamma bär lillebror i Babybjörn så kan även Agnes bära på David (jag tror att Agnes docka heter så).

På baksidan har jag gjort en ficka att stoppa dockan i som man knäpper fast med tryckknappar. Lillaman hade så i sin Manduca när han var riktigt liten, så jag gjorde likadant. På bilden syns min gamla Skrållan jag hade när jag var liten. Försökte täcka över den hemska kaluffsen med en mössa....det gick sådär =)



Röda tyget med hjärtan kommer från Dollys tyger och det svarta från Ikea. Dollys tyger vid Odenplan är verkligen jättebra om man bara vill ha småbitar. De har mycket stuvbitar som man köper på hekto.

Jag vet att Agnes har börjat lära sig bokstäver, men jag hoppas hon inte har börjat läsa bloggar, för då blir det ingen överraskning :)

torsdag 18 mars 2010

Bebis-kit


Idag har jag och Lilleman varit och hälsat på en en vecka gammal kille. Tänk att man kan vara så liten och så söt.
Vi överlämnade ett bebis-kit till den nye medborgaren som innehöll en mössa, en dregglis och ett par muddbyxor. Byxorna är i storlek 56, men jag har sytt lång mudd både upptill och nertill så att de kan användas längre. Utfällda ser de ut så här.



När jag hade sytt kitet tyckte jag det blev lite väl svart-vitt, så jag skickade med en lite mer färgglad filur.

Både aptyget och elefanttyget kommer från Stoff och Stil.

tisdag 16 mars 2010

En recyclead mössa


Om man kan säga så. Men recycle låter mycket trevligare än återvinning. Det låter så smutsigt tycker jag :)
Den här obloggade mössan sydde jag för ett tag sen till Lilleman av en gammal tröja som min man haft. Tycker det blev lite kul att använda trycket på tröjan. Eftersom trycket var cirkelformat gick det såklart inte att få det till en cirkel i mössan, men det gjorde ingenting tycker jag.

Tycker det är extra kul att använda gamla kläder till att göra nya plagg. Känns bra både för miljön och plånboken. Lilleman fick även ett par randiga muddbyxor av samma tröja.

söndag 14 mars 2010

Ugglor i mossen


En kompis hade sytt en jättefin uggla i veckan. Jag blev så inspirerad att jag ville göra en jag med. Den blev såklart inte i närheten så fin som hennes :)

Till ugglan har jag använt samma ikeatyg som till väskan jag nyss sydde. Stoppningen i vingarna är vadd och i kroppen har jag blandat vadd och smörgåspapper, så att det blir lite prassel. Ugglan har även försetts med en liten plinga. Till öron har jag bara tagit bomullsband som jag vikt dubbelt, och ögonen är gjorda av fleecefiltar från ikea och Jysk.

Tycker det är så roligt att göra egna leksaker till Lilleman. Det gäller väl att passa på så länge han godkänner mammas mjukdjur.

fredag 12 mars 2010

Dagens muddisar


Det gäller att passa på när tillfälle ges. Så idag när Lilleman sov på balkongen i det fina vädret sydde jag ett par muddbyxor till honom. Jag hade kvar lite av aptyget efter att ha sytt en filt, så det räckte precis.
Tycker alltid det är lite svårt med mudden i midjan. Lilleman har ju lite mage kan man säga :) Man vill ju inte att det ska klämma åt för mycket och man vill ju inte att dom ska bli för lösa heller. Men det såg ut som han godkände dom när han fick dom på sig.

Aptyget kommer från Jnydesign och myddtyget från Ohlssons tyger. Mönstret är ett väldigt omgjort från Ottobre 1/2010.

torsdag 11 mars 2010

Kul


...att jag fått en till återförsäljare! Det är hero4kids som ska sälja mina skötbordsunderlägg. Hero4kids drivs av Heidie och Roger Johansson i Gnosjö. Butiken är en webshop som riktat in sig på ekologiska kläder och barnkläder i alla prisklasser. De har även en liten butik i Gnosjö, så är det nån som bor i närheten är det värt ett besök :)

onsdag 10 mars 2010

Den tålamodsprövande väskan


Vissa dagar ska man bara inte sy. Så är det. Igår var nog en sån dag för allt blev fel. Jag tänkte sy den enklaste väska man kan tänka sig som jag sett gått under namnet dagisväska på många bloggar. En del verkar ha sytt den på en halvtimme typ, så jag tänkte snabbt slänga ihop den. Men icket! Till slut efter att ha läst fel mått, nålat, nålat upp, klippt till, nålat, sytt, sytt fickan på fel sida, sprättat, sytt igen..........så blev den klar ikväll. Tur att resultatet blev fint iaf.
Gillar skarpt tyget som kommer från IKEA. På insidans foder har jag satt två fickor av samma tyg som väskan. Kom på att det är ju snyggt att vända på den oxå om man vill ha en svart väska med mönstrade fickor.

Lilleman går ju inte på dagis ännu, så den får följa med på shopping, stranden i sommar och babysim så länge.

måndag 8 mars 2010

Tack!


Tänk att jag efter knappt en månad här som bloggare har fått en award! Tack snälla Mysigtdesign för den! Det värmer :)

Jag blir inspirerad av så många bloggar som visar upp sina alster och delar med sig av sin kunskap. Vissa bloggar använder jag som uppslagsböcker när jag stöter på problem och vissa är som ögongodis med alla fina bilder.

Jag har svårt att välja tolv stycken bloggar att skicka den vidare till. Många har redan fått en nyss och en del har valt att inte delta. Men tack alla som tittar in här och särskilt ni som lämnar en kommentar efter er. Alltid lika kul att läsa!
Och tack alla ni som har underbara bloggar som jag får läsa!

Karamellhaklappar


Har suttit och sytt lite grann ikväll. Det blev ett par byxor till ett av bebiskitten(som jag får blogga om senare när lilla bebisen och född och har fått sin present), och två haklappar i vaxduk.
Tycker dom ser ut som två karameller tillsammans.

Jag har ingen webbutik att lägga dom i, men jag säljer dom för 65 kr st (+12 kr frakt). Kan tvättas i 40 grader och är fri från pvc :)

Nu blir det god natt!

lördag 6 mars 2010

En till omlott


För en vecka sedan sydde jag en omlottröja till Lilleman som visades vara alldeles för liten runt magen. Därför fick det bli en ny i storlek 74. Jag tycker det är så tråkigt att göra exakt samma plagg två gånger, så det fick bli i ett nytt tyg, men ändå något som passar till det mesta. Brunt blev det den här gången. Fint med det enkla tycker jag personligen.

Tyget är interlock från Söders tyger och till kantband har jag använt samma tyg.
Mönstret är samma som förra gången från Ottobre 6/07, men nu ändrade jag lite och gjorde en rak kant nertill och inte en rundning som det skulle vara. Titta på den gråa så förstår ni vad jag menar.

Den gråa ska förresten Lillemans kompis Wilhelm få....om den passar den unge mannen :)

torsdag 4 mars 2010

Fulfilurer


När Lilleman var ganska nyfödd så letade jag nåt att hänga över skötbordet, men utan att sätta en krok i taket. Det finns säkert olika lösningar, men jag hittade inget iaf. Bara fina takhängda mobiler. Så jag sydde små fulfilurer och satte fast med sugknoppar på kaklet. Nu i efterhand har det visat sig vara väldigt bra med tanke på säkerheten. Lilleman älskar sina fulfilurer och vill alltid leka med dom när han hamnar på skötbordet. Det gör att han aldrig vill vända sig utåt utan bara inåt väggen.
Ett litet tips ifall nån annan har samma problem.

På skötbordet kan man nu se ett fint rött Onomakunderlägg =)

tisdag 2 mars 2010

Apbodydax


Har äntligen sytt en body till Lilleman.....i rätt storlek! =) Jag som inte är van att göra egna kantband tycker att resultatet blev riktigt bra. Har ju förstått att man ska dra i tyget som ska bli kantband när man syr, men jag drog nog lite för mycket vid knäppningen i grenen. Så bakstycket vek sig lite uppåt, men det gjorde ju inget eftersom det ändå ska knäppas ihop med framstycket där.

Som vanligt är jag alltid ivrig att bli klar med det jag syr, så jag slarvade lite och mätte inte riktigt där knapparna skulle sitta. Men Lilleman bryr sig nog inte om dom inte sitter på millimetern exakt.

Aptyget kommer från stoff och stil och muddtyget från Tygverket.
Mönstret är från ottobre 6/07. Har bara gjort lite småändringar i framstycket, som förlängt det åt höger. Så att det går mer runt.

Och här en livebild på Lilleman i bodyn.